Πολιτικη & Οικονομια

Ξαναγράφει την ομιλία του ο Κασσελάκης - Για αντιθεσμική συμπεριφορά Τσίπρα κάνει λόγο το περιβάλλον του

Πότε θα ανέβει στο βήμα του Συνεδρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξαναγράφει την ομιλία του ο Κασσελάκης
Ξαναγράφει την ομιλία του ο Κασσελάκης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναγράφει την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης - Για αντιθεσμική συμπεριφορά Τσίπρα κάνει λόγο το περιβάλλον του

Εν μέσω πυρών και εμφυλίου πολέμου σηκώνει αυλαία το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που διεξάγεται από σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, με κεντρικό σύνθημα «προοδευτική αντεπίθεση τώρα». 

Πρωταγωνιστικό γεγονός θα είναι η εισηγητική ομιλία του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη στις 19:00. Νωρίτερα, θα τοποθετηθούν οι Γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ μετά τον Στέφανο Κασσελάκη θα μιλήσουν και οι εκπρόσωποι των άλλων πολιτικών κομμάτων, ως είθισται.

Οι Σύνεδροι θα τοποθετηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται συζητήσεις για διάφορες θεματικές.

O Αλέξης Τσίπρας 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του συνεδρίου παρενέβη, ανάβοντας «φωτιές» στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, από τον οποίο ζήτησε να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να υπάρξει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czbqyqlfrosh)

Για αντιθεσμική συμπεριφορά κατηγορεί τον Τσίπρα το περιβάλλον Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για αντιθεσμική συμπεριφορά λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν 2 ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει μια τέτοια παρέμβαση.

Να σημειωθεί ακόμη ότι αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γράφει από την αρχή την ομιλία του προκειμένου να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ότι: «Δεν σχολιάζουμε εσωτερικά θέματα άλλων κομμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης τα στρατόπεδα στο συνέδριο

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, μέχρι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, με κεντρικό σύνθημα «προοδευτική αντεπίθεση τώρα». Το συνέδριο θα αρχίσει με ομιλία του προέδρου, ο οποίος θα τοποθετηθεί εκ νέου το μεσημέρι της Κυριακής.

Πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι ο Πάνος Ρήγας. Εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πλην της Νέας Αριστεράς. Πάντως, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να παραστεί, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μεταλλαγμένο κόμμα»

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, κατά την οποία φάνηκε ότι ο Στ. Κασσελάκης υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αναγκάστηκε να αποσύρει την επιστολή του, με την οποία επέμενε στο ερωτηματολόγιο για την ταυτότητα και το όνομα του κόμματος και για την υπερίσχυσή του ως αρχηγού του κόμματος, και τις απειλές περί προσφυγής στη βάση για επανεπιβεβαίωση της προεδρίας του.

Τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Στέφανο Κασσελάκη

Αλέξης Τσίπρας παρενέβη λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του κι ενώ το κόμμα βρίσκεται εν μέσω εμφυλίου. 

Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος δηλώνει μέσω social media πως «αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση», να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να υπάρχει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Ταυτόχρονα ζητά να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη που «ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της».

Αναφέρθηκε και στη στάση της Νέας Αριστεράς λέγοντας: «Οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος.

»Εκφράζει ακόμη την αντίθεσή του με τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ που «διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».

Στις 29 Ιούνη, μετά την εκλογική ήττα, πήρα μια δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση. Αποφάσισα να παραμερίσω για να...

Posted by Alexis Tsipras on Thursday, February 22, 2024

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με παραιτήσεις και εντάσεις

Η ανοιχτή κόντρα μεταξύ τoυ Στέφανου Κασσελάκη και του Διονύση Τεμπονέρα ενόψει συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει παρασκήνιο, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να «απέλυσε» τον δεύτερο από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ.

Η απόλυση Τεμπονέρα φαίνεται πως ήρθε με αφορμή την συμμετοχή του στην εκδήλωση για την Κεντροαριστερά μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, στην οποία υπενθυμίζεται πως παρευρέθηκε κι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice, ο Διονύσης Τεμπονέρας ήταν μεν επιστημονικός συνεργάτης του Διονύση Καλαματιανού, ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σύμβασή του δεν είχε «ενεργοποιηθεί».

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέραν της «απόλυσης» του Διονύση Τεμπονέρα στα πρόθυρα της παραίτησης εμφανίστηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας,  ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλείαδης. «Ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην σε ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης κατά την διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης όταν η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το επίμαχο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και την ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza.

Ωστόσο, μετά από επέμβαση παλαιότερων στελεχών ο Γιώργος Βασιλειάδης φαίνεται να μεταπείστηκε. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 22/2/2024

17:00 – 18:00: Προσέλευση αντιπροσώπων και προσκεκλημένων

18:00 – 18:30: Έναρξη 4ου Συνεδρίου – Τιμητικό Προεδρείο


18:30 – 19:00: Ομιλία της Γραμματέα της Κ.Ε. Ράνιας Σβίγκου και του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ε. Γιώργου Βασιλειάδη

19:00 – 20:00: Εισηγητική ομιλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη

20:00 – 21:00: Χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων

21:00 – 22:00: Εισήγηση πολιτικών θέσεων

22:00 – 22:30: Ημερήσια Διάταξη – Συγκρότηση Προεδρείου – Συγκρότηση Επιτροπής Πολιτικής Απόφασης – Τέλος Εργασιών

Παρασκευή 23/2/2024

09:30 -10:00: Έναρξη εργασιών

10:00 – 22:00: Ομιλίες Συνέδρων

22:00: Λήξη Εργασιών

Σάββατο 24/2/2024

09:30 -10:00: Έναρξη εργασιών

10:00 – 22:00: Ομιλίες Συνέδρων

22:00: Λήξη Εργασιών

Κυριακή 25/2/2024

09:00 – 09:30 Έναρξη- Συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής

09:30 – 12:00: Ομιλίες Συνέδρων

12:00 – 13:00: Κλείσιμο Προέδρου

13:00 – 15:00: Ψηφοφορίες για κείμενο θέσεων και πολιτική απόφαση – Ψηφοφορίες για Επιτροπή Δεοντολογίας και Εξελεγκτική Επιτροπή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ
Παρασκευή 23/2/2024

ΑΙΘΟΥΣΑ Α΄

13.00 – 15.00 – Περιβάλλον – Κλιματική κρίση και Προσαρμογή

15.30 – 18.30 – Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη Υγεία

19.00 – 22.00 – Για μία σύγχρονη αναβαθμισμένη δημόσια Παιδεία

ΑΙΘΟΥΣΑ Β΄

11:00- 13:00 – Συνάντηση Αθλητισμού

15.00 – 18.00 – Η Νησιωτικότητα από εστία προβλημάτων, Πυλώνας ανάπτυξης για τα νησιά μας

19.00 – 21.00 – Συνέλευση Γυναικών (άρθρο 31 του καταστατικού)

Σάββατο 24/2/2024

ΑΙΘΟΥΣΑ Α΄

11.00 – 14.00 – Οι Προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης – οι Απαντήσεις της Αριστεράς.

15.00 – 18.00 – Δημοκρατία, Κράτος Δικαίου, σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία της ανάπτυξης, της κοινωνίας και του πολίτη.

19.00 – 22.00 – Για μία Δίκαιη Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΑΙΘΟΥΣΑ Β΄

12.00 – 14.00 – Δικαίωμα στην Εργασία – Εργασία με δικαιώματα

14.00 – 16.00 – Πολιτισμός: Η επόμενη μέρα

17.00 – 19.00 – Προβλήματα και Προοπτική της Αγροτικής Παραγωγής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ