«Καζάνι που βράζει» η Κουμουνδούρου: Παραλίγο να παραιτηθεί ο Γιώργος Βασιλειάδης
Με αφορμή το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη
ΣΥΡΙΖΑ: Παραλίγο να παραιτηθεί ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης
Μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης με τα εσωκομματικά «στρατόπεδα» να βρίσκονται στα χαρακώματα ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πέραν της «απόλυσης» του Διονύση Τεμπονέρα στα πρόθυρα της παραίτησης εμφανίστηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλείαδης. «Ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην σε ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης κατά την διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης όταν η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το επίμαχο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και την ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza.
Ωστόσο, μετά από επέμβαση παλαιότερων στελεχών ο Γιώργος Βασιλειάδης φαίνεται να μεταπείστηκε.
ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης τα στρατόπεδα στο συνέδριο
Όλα αυτά ενώ σε λίγες ώρες ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την εναρκτήρια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη με τον ίδιο να δηλώνει μέσω social media πως «αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση».
Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, μέχρι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, με κεντρικό σύνθημα «προοδευτική αντεπίθεση τώρα». Το συνέδριο θα αρχίσει με ομιλία του προέδρου, ο οποίος θα τοποθετηθεί εκ νέου το μεσημέρι της Κυριακής.
Πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι ο Πάνος Ρήγας. Εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πλην της Νέας Αριστεράς. Πάντως, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να παραστεί, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μεταλλαγμένο κόμμα»
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, κατά την οποία φάνηκε ότι ο Στ. Κασσελάκης υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αναγκάστηκε να αποσύρει την επιστολή του, με την οποία επέμενε στο ερωτηματολόγιο για την ταυτότητα και το όνομα του κόμματος και για την υπερίσχυσή του ως αρχηγού του κόμματος, και τις απειλές περί προσφυγής στη βάση για επανεπιβεβαίωση της προεδρίας του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.