Πολιτικη & Οικονομια

«Καζάνι που βράζει» η Κουμουνδούρου: Παραλίγο να παραιτηθεί ο Γιώργος Βασιλειάδης

Με αφορμή το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Παραλίγο να παραιτηθεί ο Γιώργος Βασιλειάδης
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Παραλίγο να παραιτηθεί ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης

Μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης με τα εσωκομματικά «στρατόπεδα» να βρίσκονται στα χαρακώματα ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το απόγευμα. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέραν της «απόλυσης» του Διονύση Τεμπονέρα στα πρόθυρα της παραίτησης εμφανίστηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας,  ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλείαδης. «Ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην σε ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης κατά την διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης όταν η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το επίμαχο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και την ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza.

Ωστόσο, μετά από επέμβαση παλαιότερων στελεχών ο Γιώργος Βασιλειάδης φαίνεται να μεταπείστηκε. 

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης τα στρατόπεδα στο συνέδριο

Όλα αυτά ενώ σε λίγες ώρες ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την εναρκτήρια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη με τον ίδιο να δηλώνει μέσω social media πως «αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική αντεπίθεση». 

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, μέχρι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, με κεντρικό σύνθημα «προοδευτική αντεπίθεση τώρα». Το συνέδριο θα αρχίσει με ομιλία του προέδρου, ο οποίος θα τοποθετηθεί εκ νέου το μεσημέρι της Κυριακής.

Πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι ο Πάνος Ρήγας. Εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πλην της Νέας Αριστεράς. Πάντως, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να παραστεί, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μεταλλαγμένο κόμμα»

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, κατά την οποία φάνηκε ότι ο Στ. Κασσελάκης υποχρεώθηκε σε υποχώρηση και αναγκάστηκε να αποσύρει την επιστολή του, με την οποία επέμενε στο ερωτηματολόγιο για την ταυτότητα και το όνομα του κόμματος και για την υπερίσχυσή του ως αρχηγού του κόμματος, και τις απειλές περί προσφυγής στη βάση για επανεπιβεβαίωση της προεδρίας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ