- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλλαγή ηγεσίας στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών
Αποχωρεί ο Αλέξανδρος Σκούρας - Αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας
Ο Αλέξανδρος Σκούρας αποχωρεί από Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΚΕΦΙΜ, αναλαμβάνει τη διεύθυνση της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας.
Μετά από 7 χρόνια στο τιμόνι του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, θέση από την οποία συνέβαλε καθοριστικά ώστε να εδραιωθεί το ΚΕΦΙΜ ως η επιδραστικότερη ανεξάρτητη φιλελεύθερη δεξαμενή σκέψης στην Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Σκούρας αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού Προέδρου του ΚΕΦΙΜ, παραμένοντας ωστόσο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, για να αφιερωθεί στα νέα του καθήκοντα ως Εκτελεστικός Διευθυντής της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, του μεγαλύτερου διεθνούς διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου και διοργανώνεται στην Ελλάδα από το ΚΕΦΙΜ. Χρέη Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Νίκος Ρώμπαπας.
Η συνεργασία του Αλέξανδρου Σκούρα με το ΚΕΦΙΜ ξεκίνησε το 2012, λίγο μετά την ίδρυση του οργανισμού. Μέσω της τότε θέσης του στο Atlas Network και υπό την ενθάρρυνση του Tom G. Palmer, ο Αλέξανδρος υποστήριξε το ΚΕΦΙΜ στα πεδία της εκπαίδευσης και κατάρτισης, της δικτύωσης και της χρηματοδότησης.
Το 2015, ύστερα από πρόσκληση του Νίκου Ρώμπαπα, ο Αλέξανδρος εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΦΙΜ, όπου ο ρόλος του αναβαθμίστηκε από συμβουλευτικός σε ηγετικός, καθώς ανέλαβε να συντάξει και να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που μετέτρεψε το ΚΕΦΙΜ από μια μικρή εθελοντική ομάδα σε μια από τις επιδραστικότερες δεξαμενές σκέψης στην Ελλάδα.
Το 2017, αφού ο Αλέξανδρος διασφάλισε για το ΚΕΦΙΜ τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του αείμνηστου Don Smith, επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του Στέλλα και ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου. Έκτοτε υπήρξε επικεφαλής της στρατηγικής, των διεθνών σχέσεων, της ανάπτυξης και της επικοινωνίας του οργανισμού.
Τα επιτεύγματα του ΚΕΦΙΜ στους συγκεκριμένους τομείς κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ετών υπήρξαν εντυπωσιακά. Ο προϋπολογισμός του οργανισμού υπερδεκαπλασιάστηκε, η παρουσία του στα μέσα ενημέρωσης εκτοξεύθηκε από λιγότερες από 10 ετήσιες αναφορές σε περισσότερες από 3.000. Ακόμη σημαντικότερος υπήρξε ο ρόλος του ΚΕΦΙΜ στην προώθηση της οικονομικής ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων, που οδήγησε σε αξιοσημείωτες επιτυχίες στο πεδίο των δημόσιων πολιτικών.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΦΙΜ, Νίκος Ρώμπαπας, δήλωσε σχετικά:
«Χωρίς τον Αλέξανδρο, το ΚΕΦΙΜ δεν θα υπήρχε σήμερα με τη σημερινή του μορφή και επιδραστικότητα. Τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας του ΚΕΦΙΜ, τον ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και για όσα έχει προσφέρει στην υπόθεση της ελευθερίας στη χώρα μας, και του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα. Οι δρόμοι μας παραμένουν στενά συνδεδεμένοι καθώς μας ενώνει το πάθος για μια κοινωνία με περισσότερη ελευθερία και ευκαιρίες για δημιουργία και προκοπή για όλους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.