- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στήριξη της Ελλάδας με 25 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Ντάνιελ
Εγκρίθηκε το ποσό ως προκαταβολή από την Κομισιόν
Κακοκαιρία Ντάνιελ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε απόφαση να στηρίξει την Ελλάδα με 25 εκ. ευρώ - Προκαταβολή από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις καταστροφές.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε απόφαση να στηρίξει την Ελλάδα με 25 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τις καταστροφές από την κακοκαιρία Ντάνιελ, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.
Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίσα Φερέιρα σημείωσε ότι «οι πλημμύρες του περασμένου έτους που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα Ντάνιελ ήταν ένα τραγικό γεγονός για την Ελλάδα. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή και τα σπίτια τους και σημαντικές υποδομές καταστράφηκαν. Με την προκαταβολή του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, βοηθάμε την Ελλάδα να ανακάμψει από την καταστροφή και αποδεικνύουμε ότι στεκόμαστε με την Ελλάδα με πλήρη αλληλεγγύη».
Στις 20 Νοεμβρίου 2023, η Επιτροπή έλαβε αίτηση από την Ελλάδα για βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης σε σχέση με τις ζημίες που προκλήθηκαν. Η Ελλάδα υπολόγισε μια συνολική άμεση ζημία ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε προκαταβολή.
Με βάση την προκαταρκτική αξιολόγηση, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για την πληρωμή προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Συνεπώς, η προκαταβολή θα πρέπει να ανέρχεται στο 25% της προβλεπόμενης εισφοράς, η οποία ανέρχεται σε 25,3 εκατ. ευρώ.
Όπως σημειώνει η Κομισιόν, η κακοκαιρία Ντάνιελ, ήταν η πιο θανατηφόρα τύπου τροπικού κυκλώνα στην καταγεγραμμένη ιστορία. Η καταστροφή προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες (κυρίως στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας), με τα θύματα να αγγίζουν τους 17 θανάτους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
H απόφαση ελήφθη σε συνέχεια των αρχειοθετήσεων υποθέσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Πόσοι είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι
Έρχονται αναδρομικά 1.200 ευρώ με την πρώτη πληρωμή
Πότε ξεκινούν τα νέα μέτρα
Η δήλωση του ΠτΔ για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.