Πολιτικη & Οικονομια

Μαύρος (MRB): O Σαμαράς προσφέρει ύψιστο έργο στη ΝΔ

Τι είπε για το ενδεχόμενο ρήξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δ. Μαύρος: Ύψιστο έργο προσφέρει ο Αντ. Σαμαράς στη ΝΔ (audio)
© EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημήτρης Μαύρος για την παρουσία Αντώνη Σαμάρα στην ΝΔ

Ως συνεκτικός ιστός μεταξύ «μιας ΝΔ που κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα προς το κέντρο και των ψηφοφόρων της που κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς» δρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εκφράζοντας τις δικές του απόψεις για ζητήματα όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Κρατάει τη συνοχή»

«Νομίζω ότι ο κύριος Σαμαράς αυτή τη στιγμή προσφέρει ύψιστο έργο στη Νέα Δημοκρατία. Διότι, με το να λέει πράγματα που κάποιοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που πάνε με πιο αργούς ρυθμούς σε λογικές κέντρου, είναι συνεκτικός ιστός ανάμεσα σε μια Νέα Δημοκρατία που κινείται με μεγαλύτερες ταχύτητες προς το κέντρο και κάποιους ψηφοφόρους οι οποίοι πάνε με πιο αργές ταχύτητες. Αντί να “σκιστεί” αυτό το πράγμα, ο κύριος Σαμαράς εντέλει κρατάει αυτή τη συνοχή. Είναι σαν κάποιους ελαστικούς συνδέσμους που έχουν τα αυτοκίνητα στο σύστημα διεύθυνσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκλείεται το ενδεχόμενο ρήξης

 Ο κ. Μαύρος αποκλείει ένα ενδεχόμενο ρήξης στο εσωτερικό της ΝΔ. «Το αποκλείω, γιατί δεν έπεσε η Νέα Δημοκρατία στις δύσκολες εποχές του 11 -12. Γιατί λειτουργεί περισσότερο ως παράταξη και λιγότερο ως κόμμα. Άρα ο κόσμος που βρίσκεται εκεί δεν έχει διαθέσεις τέτοιου τύπου».

Ο  κ. Μαύρος εξέφρασε την άποψη ότι όχι μόνο επιδίωξη αλλά και τελεσίδικη στρατηγική απόφαση του κυρίου Μητσοτάκη, είναι η μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας σε πιο κεντρώες περιοχές. «Και επειδή η έννοια κέντρο, αριστερά, δεξιά, ακροδεξιά, ακροαριστερά έχουν χαθεί, δεν έχει νόημα πια αυτός ο άξονας, αυτό που αναζητά ο Έλληνας είναι πρακτικές λύσεις στη ζωή του. Οι πρακτικές λύσεις στη ζωή των Ελλήνων δεν είναι απαραίτητα μιας ιδεολογικής κατεύθυνσης» ανέφερε.

«Ξέρω και πάρα πολύ καλά, ότι η ομάδα επικοινωνίας με διευρυμένο ρόλο της κυβέρνησης, ακούει τους πάντες και τα πάντα, ό,τι λέγεται εκεί έξω. Αυτό λοιπόν, το οποίο είχα πει αρκετά νωρίτερα, είναι ότι για πρώτη φορά, λόγω και του ότι δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή και λόγω του ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι ένας αποφασιστικός επί των μεταρρυθμίσεων πρωθυπουργός, δείχνει ή είναι και επιβεβλημένο ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία της επανίδρυσης του κράτους. Άρα λοιπόν, θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κράτους και της κοινωνίας υπό μία προϋπόθεση. Ότι δεν θα ξεπεραστεί ποτέ το όριο θραύσης των κοινωνικών αντοχών της κοινωνίας. Αυτό το πράγμα λοιπόν, από τη μία μεριά ωθεί κατά την ταπεινή μου άποψη, τον πρωθυπουργό της χώρας να φέρνει όλα τα νομοσχέδια, όσο ανατρεπτικά κι αν είναι» σημείωσε ο κ. Μαύρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ