Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια»

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος τον Φεβρουάριο», είπε ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο Bloomberg στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο Bloomberg στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Το πότε θα έρθει στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στο δίκτυο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο Bloomberg στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο Bloomberg στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», είπε στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτά είναι σημαντικά θέματα για πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό και δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία, γι’ αυτό έχουμε και έναν υγιή διάλογο. Αλλά πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Και νομίζω ότι θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στη συνέχεια: «Έχουμε κάνει την αντιμετώπιση της ανισότητας βασικό μοχλό του προγράμματός μας. Χρειαζόμαστε όμως ένα υγιές πλεόνασμα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους. Θέλουμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες που έχουν παιδιά - γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το δημογραφικό πρόβλημα - και τις πιο ευάλωτες οικονομικά οικογένειες και θα ανακοινώσουμε σύντομα νέα μέτρα».

Μητσοτάκης σε Bloomberg: «Ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις η Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των επενδύσεων. «Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία η οποία αναπτύσσεται ταχύτερα από το μέσο όρο της ευρωζώνης και αυτό μπορεί να προσελκύσει περισσότερο περισσότερες ξένες επενδύσεις». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι υπάρχουν και ανησυχίες όπως για το αυξημένο κόστος διαβίωσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξος. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα με βιώσιμη ανάπτυξη, αυτό είναι εφικτό» είπε. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι βελτιώσαμε την εικόνα χώρας στο εξωτερικό γιατί στο παρελθόν ήταν αρνητική. «Σήμερα έχουμε μια ευημερούσα οικονομία» πρόσθεσε.

Σχετικά με την πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» απάντησε ότι «αυτό θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024». Ειδικά για τις τράπεζες ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένετε σύντομα νέα για την Τράπεζα Πειραιώς. Πέρυσι η Eurobank ιδιωτικοποιήθηκε πλήρως και οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα ήταν επιτυχημένες. Θα είναι ένα σημαντικό ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς».

Σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Είμαστε στη Μεσόγειο, σε μία ταραγμένη περιοχή, ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, υπάρχει σημαντική ανησυχία για τη γεωπολιτική κατάσταση. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε την Ουκρανία αλλά και να μην κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή. Στηρίζουμε το γεγονός ότι η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρή οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ και ευελπιστούμε ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα στηρίξει την πρότασή μας. Σε ό,τι αφορά εμάς, χρειαζόμαστε περισσότερα κονδύλια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyijb763oypd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ