- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυλαία στη διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ επί του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Στόχος είναι να δοθούν διευκρινίσεις σε καίρια ερωτήματα των βουλευτών της Ν.Δ
Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Β΄γύρος ενημέρωσης στη ΝΔ - Στόχος είναι να δοθούν διευκρινίσεις σε καίρια ερωτήματα των βουλευτών της Ν.Δ
Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας γίνεται ο δεύτερος και τελευταίος κύκλος ενημέρωσης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να καμφθούν ενστάσεις, διαφωνίες και προβληματισμοί. Μετά το πέρας του δεύτερου κύκλου ενημέρωσης θα υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι τελικά θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Το κλίμα που εκπέμπεται από τα γραφεία της ΝΔ είναι ενωτικό, καθώς στόχος και της σημερινής ενημέρωσης είναι να απαντηθούν και να υπάρχουν διευκρινίσεις σε καίρια ερωτήματα των βουλευτών της Ν.Δ.
Φωτογραφίες: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Άδωνις Γεωργιάδης για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Έλαβαν απαντήσεις όσοι προβληματίζονταν
Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχει φέρει «αναταράξεις»μίλησε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο υπουργός τόνισε ότι η ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το εν λόγω νομοσχέδιο είχε αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί που ήταν προβληματισμένοι έλαβαν απαντήσεις». Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει κανένα νομοσχέδιο που δεν πηγαίνει ο αρμόδιος υπουργός στην Πειραιώς και δεν συναντά όλους βουλευτές για να κάνει ενημέρωση για το νομοσχέδιο που φέρνει» είπε ενώ εξήγησε για τις απουσίες από την ενημέρωση ότι «δεν είναι τόσο οργανωμένη λόγω των αντιδράσεων».
«Θα αποδείξουμε στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια πόσο συμπαγής είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «ο γάμος των ομοφυλόφιλων ήταν προεκλογική μας δέσμευση».
Άδωνις Γεωργιάδης: «Πυρά» κατά του ΠΑΣΟΚ
«Ακούω το επιχείρημα κάποιου που λέει “δεν θέλω ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να μεγαλώνουν ένα παιδί”. Το ακούω ως επιχείρημα, δεν το δέχομαι, το θεωρώ λάθος επιχείρημα. Επίσης, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Ε
ίναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό. Και περίμενα το ΠΑΣΟΚ το ίδιο σήμερα να το έχει καταδικάσει ως δήλωση. Παιδιά μπορούν να γίνουν ετεροφυλόφιλα από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων, όπως παιδιά ομοφυλόφιλα από ζευγάρι ετεροφυλόφιλων. Αυτές οι απόψεις είναι και αντιεπιστημονικές, αντιαισθητικές και ομοφοβικές».
Για τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν σχολιάζω οποιαδήποτε δήλωση Σαμαρά για λόγους σεβασμού. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πλήρη ελευθερία λόγου στη ΝΔ».
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν αποφάσισα αμέσως τη ψήφιση του νομοσχεδίου
«Είχα ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι θέλω να δω αν θα έχει μέσα την παρένθετη μητέρα.Δεν θέλω να δω τη γυναίκα να γίνεται μία μηχανή αναπαραγωγής. Δεν μου αρέσει αυτό. Όμως ως προς τα παιδιά που γίνεται μεγάλη φασαρία, πιστεύω ότι ο νόμος που τώρα προτείνεται, βελτιώνει κατά πολύ τη σημερινή παρούσα θέση τους. Σήμερα μπορεί ένας άνδρας μόνος ή μια γυναίκα μόνη να υιοθετήσει ένα παιδί.Ο έλεγχος υιοθεσίας θα γίνει στο ένα πρόσωπο που πάει να το υιοθετήσει, ενώ μετά την ψήφιση του γάμου ο έλεγχος της υιοθεσίας θα είναι και στους δύο γονείς».
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.