Πολιτικη & Οικονομια

Μαρινάκης: «Δεν αντιδικούμε ως κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά»

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε «κύκλους» του πρώην πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Νέα απάντηση από τον Παύλο Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά © (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Παύλος Μαρινάκης: Η νέα απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά με φόντο τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Οι τόνοι για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανεβαίνουν, με τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων για τη στάση που αναμένεται να τηρήσουν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Κόντρα, ωστόσο, φαίνεται ότι έχει γεννηθεί ανάμεσα στον Παύλο Μαρινάκη και τον πρώην πρωθυπουργό για τον δρόμο της «αποχής» που έδειξε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «γαλάζιους» βουλευτές που δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο. 

Σαμαράς για γάμο ομόφυλων:  Θα λέμε στον λαό να ψηφίζει και σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τοποθετήθηκε σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων © ΕΡΑ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε εκ νέου στον Αντώνη Σαμαρά μετά την τοποθέτηση συνεργατών τού πρώην πρωθυπουργού. Σε αυτή, κύκλοι κοντά στον κ. Σαμαρά επεσήμαναν ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον… Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων! Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ. Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα;

» Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!»

Μαρινάκης για Σαμαρά: «Δεν αντιδικούμε»

«Δεν αντιδικούμε ως κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Απλά απαντήσαμε στις δηλώσεις του, παραθέτοντας την αλήθεια, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραθέτοντας το κυβερνητικό έργο», απάντησε σήμερα από τον Ant1 ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Προφανώς συμφωνούμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μπροστά και αντίπαλοι μας είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα κολοσσιαία προβλήματα των πολιτών. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους. Δεν υπάρχει θέμα ρήξης. Μέσα στη ΝΔ ακούγονταν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα, αλλά στο τέλος της ημέρας πορευόμασταν ενωμένοι. Εδώ, που δεν τίθεται και θέμα κομματικής πειθαρχίας… Εγώ δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που έχω καθήκον, να απαντώ με την πραγματικότητα, όπως έχω καθήκον». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ