Πολιτικη & Οικονομια

Μαρινάκης: «Δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση αν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο»

Θα βρεθούν υπουργοί εκτός κυβερνητικού σχήματος αν δεν ψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την επιλογή βουλευτών της ΝΔ να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γάμος ομοφύλων: Ο Παύλος Μαρινάκης για τους βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και τη σταθερότητα της κυβέρνησης

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ και την τοποθέτηση για τους «γαλάζιους» βουλευτές που έχουν εκφράσει ότι δεν θα ψηφίσουν τη ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση μέσα στον Φεβρουάριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε σήμερα (12.1) ότι «δεν κινδυνεύει η κυβέρνηση αν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο»

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία για την ψήφιση του νομοσχεδίου και έδειξε τον δρόμο της αποχής στους διαφωνούντες«Είμαστε αισιόδοξοι ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Δεν διακυβεύεται η πορεία της κυβέρνησης, αν κάποιοι βουλευτές δεν ψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Η πολιτική μου αίσθηση είναι ότι το νομοσχέδιο θα περάσει».

Σε ερώτημα που του τέθηκε για το αν ένας υπουργός δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο θα παραμείνει στην κυβέρνηση, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι ήταν σαφής η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, οι υπουργοί συμμετέχουν σε αυτό και έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση από αυτές τις αποφάσεις. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογεί καθημερινά τις ατομικές συμπεριφορές και κρίνει και στην πορεία και την απόδοση ενός υπουργού. 

Γάμος ομοφύλων: Πρώτη διαφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία

Ο Γιάννης Σαρακιώτης εξέφρασε την πρώτη διαφωνία για το ζήτημα κομματικής πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι διαφωνεί με τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη. 

Σε δήλωσή του στο Blue Sky ο κ. Σαρακιώτης είπε: «εγώ διαφωνώ με την κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ». Σε άλλο σημείο ο κ. Σαρακιώτης στράφηκε κατά του πρωθυπουργού και των διαφωνούντων βουλευτών και υπουργών σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου. «Όταν δεν ψηφίζεις το μείζον, το πρώτο βήμα, δεν μπορείς να ψηφίσεις τα άλματα. Δεν είναι δυνατόν πρωθυπουργός να προτείνει σε εκλεγμένους βουλευτές να μην έρθουν στη Βουλή για να ψηφίσουν και να απέχουν. Πραγματικά, ο κόσμος γιατί ψηφίζει τούς βουλευτές, για να απέχουν;»

Διαβάστε επίσης ---> Ο χάρτης των δικαιωμάτων ομόφυλων ζευγαριών στην Ευρώπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ