Πολιτικη & Οικονομια

Καιρίδης κατά Βορίδη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Όποιος υπουργός διαφωνεί θα πρέπει να παραιτηθεί

«Δεν νοείται να μην υπάρχει κομματική πειθαρχία»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρίδης κατά Βορίδη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Καιρίδης κατά Βορίδη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών - «Δεν νοείται να μην υπάρχει κομματική πειθαρχία»

Την άποψη πως όποιος υπουργός διαφωνεί με τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να παραιτηθεί εξέφρασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, «φωτογραφίζοντας» τον Μάκη Βορίδη που έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Τα πράγματα με τους υπουργούς είναι ξεκάθαρα» είπε ο κ. Καιρίδης στην ΕΡΤ ερωτηθείς με το αν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία ή θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση σχετικά με την παραπάνω ρύθμιση τονίζοντας το εξής: «όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, δεν νοείται να μην υπάρχει πειθαρχία.

»Με άλλα λόγια, δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη νομοθετική πρωτοβουλία, οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά μια μεγάλη νομοθετική, όπως θα είναι αυτή η ρύθμιση και να παραμένει κάποιος υπουργός την ώρα που διαφωνεί. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν διαφωνήσει κάποιος θα πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι. Όπως και να έχει όλα αυτά είναι πράγματα που τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα, με τους βουλευτές επιτρέψτε μου να περιμένω και εγώ την ευρύτερη τοποθέτηση».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης
© ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI

Καιρίδης: Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της ιστορίας

Για το μεταναστευτικό κ. Καιρίδης δήλωσε:«Είναι ένας διαρκής αγώνας και νομίζω το σημαντικό που βγήκε από τη χθεσινή εκδήλωση και την παρουσία της Γιόχανσον εδώ στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα, ενόψει και της κρίσιμης προεκλογικής αναμέτρησης σε λίγους μήνες, όπου ξέρετε ποσο το μεταναστευτικό έχει διχάσει την Ευρώπη και τι τοξικότητα έχει φέρει στις πολιτικές σκηνές των ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα σήμερα προβάλλει ως παράδειγμα-απέναντι σε μια διχασμένη Ευρώπη που δεν μπορεί να νομοθετήσει, που δεν μπορεί να πάει ούτε μπρος ούτε πίσω και που ψάχνει λύσεις-μια πολιτική ισορροπημένη η οποία βασίζεται αφενός στην καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών με αυστηρότητα από τη μια μεριά και από την άλλη ενθαρρύνει εναλλακτικές νόμιμης μετανάστευσης, λελογισμένης μετανάστευσης με όρους και κανόνες, όπως αποδείξαμε με την τροπολογία που φέραμε και η οποία δίνει πρόσβαση στη νόμιμη εργασία και η οποία υπερψηφίστηκε από τα πέντε έκτα της Βουλής και είναι κάτι το οποίο εκπλήσσει στη σημερινή Ευρώπη. Και μας το είπε ξεκάθαρα και η κυρία Γιόχανσον, πως από εκεί και πέρα χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές λύσεις, που σημαίνει συνεργασία».

«Προφανώς οτιδήποτε βγάζει από το περιθώριο μια ομάδα πληθυσμού και δίνει τα δικαιώματα που δικαιούνται, ιδίως στα απροστάτευτα παιδιά αυτών των συμβιώσεων είναι προς τη σωστή και τη θετική κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Καιρίδης σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αντίδραση από την ελληνική κοινωνία είναι κάτι που εμείς οι βουλευτές το ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Αυτό όμως που ήθελα να πω είναι ότι δεν είμαστε στην πολιτική για τα εύκολα, είμαστε για τα δύσκολα.

»Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε, να πείσουμε με επιχειρήματα και υπάρχουν τα επιχειρήματα όλα (…) Ελπίζω να μην αποτύχουμε στο να περάσουμε το μήνυμα γιατί θα είναι πολύ κρίμα για αυτούς τους συμπολίτες μας, για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και συνολικά για τη χώρα μας. Νομίζω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα ζητήματα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της ιστορίας» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Βορίδης για ομόφυλα ζευγάρια: Οι απόψεις μου δεν έχουν αλλάξει

Αμετακίνητος από τις θέσεις του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας αύριο Τετάρτη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy9yc0cqogwp)

Ερωτηθείς αν έχει αλλάξει κάτι στις απόψεις του για τα ομόφυλα ζευγάρια και το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ο κ. Βορίδης δήλωσε στον Ant1 πως «οι θέσεις μου είναι απόψεις αρχών και κατά συνέπεια δεν μπορούν να αλλάξουν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ