Πολιτικη & Οικονομια

Πότε θα κάνουν πρεμιέρα οι Χειμερινές Εκπτώσεις 2024 - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Πόσο θα διαρκέσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταμπέλα για μειωμένες τιμές έως και πάνω από 50% σε βιτρίνα καταστήματος κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Εκπτώσεων προηγούμενων ετών
Ταμπέλα για μειωμένες τιμές έως και πάνω από 50% σε βιτρίνα καταστήματος κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Εκπτώσεων προηγούμενων ετών © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Χειμερινές Εκπτώσεις 2024: Ημερομηνία έναρξης, διάρκεια και Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά

Το 2024 πλησιάζει και από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι Χειμερινές Εκπτώσεις 2024, που αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από έναν μήνα. Η «πρεμιέρα» για τις Χειμερινές Εκπτώσεις του νέους έτους αναμένεται να γίνει στις 8 Ιανουαρίου και οι επιχειρήσεις αναμένεται να έχουν χαμηλότερες τιμές σε προϊόντα μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου. 

Μέσα στο διάστημα που θα ισχύσουν οι Χειμερινές Εκπτώσεις 2024 προβλέπεται την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 τα καταστήματα να είναι προαιρετικά ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00. 

Οι χειμερινές εκπτώσεις
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Χειμερινές Εκπτώσεις 2024 - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος έχει δώσει στη δημοσιότητα πέντε κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα δήθεν προσφορών. 

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Να ζητάτε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχετε αγοράσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.