Πολιτικη & Οικονομια

Άδωνις Γεωργιάδης: Η απόφασή μας να «ξεπαγώσουμε» τις τριετίες νωρίτερα δικαιώθηκε

H εφαρμογή των τριετιών δεν είναι εθελοντική, αλλά υποχρεωτική

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άδωνις Γεωργιάδης: Η απόφασή μας να «ξεπαγώσουμε» τις τριετίες νωρίτερα δικαιώθηκε
Άδωνις Γεωργιάδης: Η απόφασή μας να «ξεπαγώσουμε» τις τριετίες νωρίτερα δικαιώθηκε © ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ EUROKNISSI

Άδωνις: Η απόφασή μας να «ξεπαγώσουμε» τις τριετίες νωρίτερα δικαιώθηκε - H εφαρμογή των τριετιών δεν είναι εθελοντική, αλλά υποχρεωτική

Η απόφαση της κυβέρνησης να «ξεπαγώσει» τις τριετίες νωρίτερα δικαιώθηκε λόγω της ταχύτερης αποκλιμάκωσης της ανεργίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, η εφαρμογή των τριετιών δεν είναι εθελοντική, αλλά υποχρεωτική.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjnrcob1nix)

Για τη δυνατότητα εργασίας των συνταξιούχων χωρίς παρακράτηση της σύνταξής τους, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι δεν μπορεί να τιμωρείται ένας συνταξιούχος διότι θέλει να εργαστεί. Πλέον, με την ψήφιση της διάταξης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στις 18 Δεκεμβρίου 2023, αυτό λύνεται. Έτσι, λοιπόν, αν ο συνταξιούχος θέλει να δουλέψει, μπορεί να είναι απολύτως ενεργός και να προσφέρει, χωρίς παρακράτηση της σύνταξής του.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες-ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες. «Στον ΕΟΔΕΑΠ π.χ. οι μητέρες δεν έπαιρναν επίδομα μητρότητας, έπαιρναν μόνο επίδομα λοχείας. Με το νέο νομοσχέδιο, τους δίνουμε επίδομα μητρότητας εννέα μήνες. Έμπρακτα στηρίζουμε τη γυναίκα να δημιουργήσει οικογένεια και όχι στα λόγια», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Για τον τραυματισμό του Αστυνομικού μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου (9.12) στον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη και μετέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι σκασμένος»

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι' αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο», είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος. Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxjn0djo7eex)

Ελεύθεροι οι 424 προσαχθέντες - Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 424 προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι μετά από τη λήψη αποτυπωμάτων DNA (περίπου από τους μισούς) και τον έλεγχο των χεριών και των ρούχων τους για πυρίτιδα. Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες, ώστε να εντοπιστούν οι χούλιγκαν που επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ στου Ρέντη. Οι αρχές εντόπισαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ δεν έχει βρεθεί το πιστόλι της φωτοβολίδας. Στο μαχαίρι έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα και αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ