Πολιτικη & Οικονομια

Αυξάνονται τα επιδόματα στα ΑμεΑ και το ποσοστό προσλήψεων - Τι δήλωσαν Γεωργιάδης και Κεραμέως

«Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου θα ωφελήσει τα άτομα με αναπηρίες», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυξάνονται τα επιδόματα στα ΑμεΑ και το ποσοστό προσλήψεων – Τι δήλωσαν Γεωργιάδης και Κεραμέως
Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνονται τα επιδόματα στα ΑμεΑ και το ποσοστό προσλήψεων - Τι δήλωσαν Γεωργιάδης και Κεραμέως. «Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου θα ωφελήσει τα άτομα με αναπηρίες», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών

«Αυξάνονται για πρώτη φορά τα επιδόματα στα ΑμεΑ μετά από 12 χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με τίτλο «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Εθνική Στρατηγική 2024-2030». Επιπλέον ενημέρωσε για την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να μην εφαρμοστεί καμία κράτηση στον μισθό όσων συνταξιούχων με αναπηρία επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να αφαιρεθεί η κράτηση του 10% στο μισθό των εργαζόμενων συνταξιούχων με αναπηρία, από το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Όπως τόνισε «το δικαίωμα των ανθρώπων με αναπηρία στην εργασία είναι προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας. Η συμπερίληψη στην οικονομία είναι αναγκαιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κεραμέως: Αυξάνεται το ποσοστό προσλήψεων ΑμεΑ από 10% σε 12%

Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ τόνισε πως αυξάνεται το ποσοστό προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία από το 10% στο 12%.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι το απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας για προφορική εξέταση για την απόκτηση του πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) αντί άνω των 67% να γίνει από 67% και άνω.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Κεραμέως στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου λέγοντας ότι το μέτρο, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις προσεχείς ευρωεκλογές, θα ωφελήσει πρωτίστως τα ΑμεΑ που αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να μεταβούν στο εκλογικό τμήμα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxekmmm3cbo1)

Ανέφερε ότι στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται κι άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στις εκλογικές διαδικασίες. Για παράδειγμα η δημιουργία μητρώου εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας τα οποία έχουν ειδικές προσβάσεις για ΑμεΑ και η πρόβλεψη, τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων και οι προεκλογικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών να συνοδεύονται από μετάδοση στη νοηματική γλώσσα.

Πηγή: ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ