Πολιτικη & Οικονομια

Διυπουργική σύσκεψη για την οπαδική βία - Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 31χρονος αστυνομικός

Στις 11:00 η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στο Ρέντη: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό
Φωτογραφία Αρχείου © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ρέντη - Επεισόδια με τραυματία αστυνομικό: Διυπουργική σύσκεψη για την οπαδική βία

Η οπαδική βία τίθεται ξανά στο τραπέζι των συσκέψεων. Σήμερα στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού την Τετάρτη (7.12) και είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα. Ο αστυνομικός δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί προβληματισμός γι' αυτό και αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι όλα τα σενάρια για τα πιθανά μέτρα, ακόμα και τα πιο αυστηρά, και με αυτή την πρόθεση θα πάνε στο Μαξίμου πολλοί από τους συμμετέχοντες. Μάλιστα, εχθές (8.12), μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διεμήνυσε πως οι δράστες δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό και τους χιλιάδες φιλάθλους που θέλουν να πάνε στο γήπεδο. «Η κυβέρνηση δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δια μαγείας. Με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και τη στάση μας για την εφαρμογή του νόμου θα δώσουμε αυτή τη μάχη με κάθε θεσμικό όπλο μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης. 

Ελεύθεροι οι 424 προσαχθέντες - Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 424 προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι μετά από τη λήψη αποτυπωμάτων DNA (περίπου από τους μισούς) και τον έλεγχο των χεριών και των ρούχων τους για πυρίτιδα. Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες, ώστε να εντοπιστούν οι χούλιγκαν που επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ στου Ρέντη. Οι αρχές εντόπισαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ δεν έχει βρεθεί το πιστόλι της φωτοβολίδας. Στο μαχαίρι έχουν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα και αναμένεται να γίνει ταυτοποίηση.

Επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα » τονίζει ,μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωση του για τα επεισόδια που έγιναν χθες έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια ώρα οργισμένη είναι η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που ζητά τη διακοπή των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα και την ανάληψη των ευθυνών. Πυρά και ευθύνες στην κυβέρνηση ρίχνουν από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τη ΝΔ για παταγώδη αποτυχία στα θέματα ασφάλειας».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxj66jfxr8e9)

Ο Γιάννης Οικονόμου στην ανακοίνωσή του καταφέρεται εναντίον όσων κάνουν «αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., και ενώ ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ χαροπαλεύει μετά τα χθεσινά επεισόδια στου Ρέντη. Ο ίδιος, εκφράζει την πλήρη στήριξή του στην Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα. Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό. Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου.

Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση. Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα.»

Οργισμένη ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αστυνομικών για Ρέντη: Να διακοπούν άμεσα όλα τα πρωταθλήματα, φωνάξτε όλοι «ως εδώ»

Τη διακοπή των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα και την ανάληψη των ευθυνών, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωση τους, (ΠΟΑΣΥ) μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

Παράλληλα στην ανακοίνωση τους οι αστυνομικοί εκφράζουν την θλίψη τους αλλά και την οργή τους για την «δολοφονική επίθεση εις βάρους του συναδέλφου» τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxj5vnj0bgr5)

Οι αστυνομικοί ζητούν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να διακόψει άμεσα σήμερα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα καλώντας ταυτόχρονα τους αρμόδιους φορείς να υψώσουν τείχος σε παρόμοιες ενέργειες βίας, όσο και την ελληνική δικαιοσύνη «να αναζητήσει τις ευθύνες, όσο ψηλά και αν αυτές υπάρχουν σε επίπεδο ιδιοκτησιών που ουσιαστικά λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί σε δολοφονικές ενέργειες».

Κασσελάκης για Ρέντη: Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό

«Όταν η γηπεδική βία φτάνει μέχρι έναν αγώνα βόλεϊ, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Κλειστό του Ρέντη που οδήγησαν σε τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από φωτοβολίδα.

«Ένας αστυνομικός, ένας νέος άνθρωπος κοντά στην ηλικία μου, χαροπαλεύει, ύστερα από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε», ανέφερε επισημαίνοντας πως «αμέσως χθες το βράδυ, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενο από τον Τομεάρχη Αθλητισμού Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κώστα Μπάρκα και την Αντιστράτηγο ε.α της ΕΛ.ΑΣ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, βρέθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, στο πλευρό του τραυματία αστυνομικού».

«Φίλαθλοι που πάνε να παρακολουθήσουν ένα άθλημα και φοβούνται για τη ζωή τους.

Αστυνομικοί που πάνε σε έναν αγώνα να κάνουν τη δουλειά τους και φοβούνται για τη ζωή τους. Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό», τονίζει και καταλήγει:

«Εφόσον δεν μπορούν να την υψώσουν εκείνοι, θα το κάνουμε εμείς με αίσθημα ευθύνης για όλους τους πολίτες. Είναι θέμα ζωής - είναι και θέμα πολιτισμού».

Όταν η γηπεδική βία φτάνει μέχρι έναν αγώνα βόλεϊ, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ένας...

Posted by Stefanos Kasselakis on Friday, December 8, 2023

«Παταγώδης αποτυχία της ΝΔ στα θέματα ασφάλειας»

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ξεκίνησε την ομιλία του από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο κύκλος του αίματος και της βίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και περνά πλέον σε ένα ακόμα άθλημα, όπως το βόλεϊ, παρά τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για περισσότερη ασφάλεια. Αυτό πρέπει να το πούμε και να μας δώσετε και απαντήσεις», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «παταγώδη αποτυχία» στα θέματα ασφάλειας.

 Γιαννακοπούλου: «Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένουν γράμμα κενό»

Η κ. Γιαννακοπούλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνη για θέματα Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι «η βία στους αθλητικούς χώρους εχει ξεπεράσει κάθε όριο πια. Τα χθεσινά γεγονότα είναι η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι, και χρειάζεται άμεση παρέμβαση της Πολιτείας».

«Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας παραμένουν γράμμα κενό και αυτό όσο συνεχίζεται, θα διογκώνει το πρόβλημα», σημειώνει στη συνέχεια και προσθέτει: «Η ύπαρξη ενός αστυνομικού στην εντατική μας θλίβει και τονίζει αυτήν την ανάγκη. Ευχόμαστε να εξελιχθούν όλα καλά με την υγεία του».

Ν. Ηλιόπουλος: «Πεδία μάχης οι αθλητικοί χώροι»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, εξέφρασε και αυτός τον αποτροπιασμό του «για τη δολοφονική επίθεση που οδήγησε στον τραυματισμό ενός εργαζόμενου της Ελληνικής Αστυνομίας», όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Οι αθλητικοί χώροι μετατρέπονται σε πεδία μάχης, συχνά με την ανοχή της πολιτείας και ισχυρών παραγόντων»

«Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο τέτοιο επεισόδιο. Οι αθλητικοί χώροι μετατρέπονται -συχνά με την ανοχή της πολιτείας και ισχυρών παραγόντων- σε πεδία μάχης» συνεχίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

«Οι συνθήκες της χτεσινής επίθεσης το τονίζουν αυτό: ομάδα χούλιγκαν εξοπλισμένη με ναυτικές φωτοβολίδες, οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου ανθρώπου. Ελπίζουμε να μην ακούσουμε για μια ακόμα φορά ότι η λύση είναι να κλείσουν οι σύνδεσμοι και λόγια του αέρα».

Τέλος, ευχήθηκε να πάνε όλα καλά με τον άτυχο αστυνομικό «που βρέθηκε στη δίνη της δολοφονικής αυτής επίθεσης και να βγει νικητής από αυτή την τραγική περιπέτεια».

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την χθεσινή δολοφονική επίθεση που οδήγησε στον κρίσιμο τραυματισμό ενός εργαζόμενου...

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Friday, December 8, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY