Μάνος κατά Μητσοτάκη: «Θυσιάζει τη σωστή εκπροσώπηση στις Ευρωεκλογές για τον εφήμερο κομπασμό της νίκης»
«Κυνικό λόγο» πίσω από την απόφαση «βλέπει» ο πρώην υπουργός
Στέφανος Μάνος: Το σχόλιο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επιλογή για μία Περιφέρεια στις Ευρωεκλογές 2024
Ο Στέφανος Μάνος σχολιάζει σε άρθρό του στην «Καθημερινή» την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη όλη η Επικράτεια να αποτελέσει μία Περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές 2024. Ο πρώην υπουργός σχολιάζει ότι η επιλογή του πρωθυπουργού είναι πιο ενδεδειγμένη λύση για έναν κυνικό λόγο.
«Θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη να εμφανίσει τη Ν.Δ. νικήτρια των εκλογών, ένα αποτέλεσμα μη βέβαιο σε περίπτωση διαίρεσης της επικράτειας σε περιφέρειες. Το είδαμε άλλωστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές», εξηγεί στο άρθρό του στην «Καθημερινή» ο Στέφανος Μάνος και συνεχίζει: «Θυσιάζει ο κ. Μητσοτάκης τη σωστή δημοκρατική εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη για τον εφήμερο κομπασμό της νίκης στις ευρωεκλογές. Είναι θλιβερό. Άλλα πέντε χαμένα χρόνια στον βωμό του αχαλίνωτου κομματισμού. Ελπίζω η κυβέρνηση να μας πληροφορήσει σε ποια δημοκρατική χώρα της Ε.Ε. με πληθυσμό μεγαλύτερο από 5 εκατομμύρια κατοίκους ισχύει σύστημα ενιαίας περιφέρειας και λίστα καταρτισμένη από τον αρχηγό του κόμματος».
Λίγο πιο κάτω, ο Στέφανος Μάνος προσθέτει ότι «η κάθε περιφέρεια να εκλέγει τον άνθρωπό της στην Ευρώπη. Προσέκρουσε προφανώς στον ωχαδελφισμό, την αδιαφορία, τον κυνισμό που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Αναρωτιέμαι αν στο υπουργικό συμβούλιο όπου ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις κυνικές αποφάσεις του υπήρξε έστω ψίθυρος αντίρρησης ή αν τον προέτρεψαν να συστήσει το ιδιοφυές σύστημα του και στον πρόεδρο Μπάϊντεν: να εκλέγονται και οι 100 γερουσιαστές από ενιαία λίστα επικράτειας ΗΠΑ. Θα μπορούσε να ζητήσει και τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη που γνωρίζει καλύτερα τις ΗΠΑ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ραδιοϊσότοπα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θεραπείες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα κριθεί η πορεία του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην αναπαράγει ψευδείς αναφορές για αστυνομική βία
Η συμπεριφορά αυτών που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, ρεύμα στα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ
«Δεν κλείνουμε τα μάτια μας απέναντι στα προβλήματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Συνεκτικό σχέδιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούνται το επίδομα
Η καταληκτική ημερομηνία και τα πρόστιμα
«Η φράση προέρχεται από τη γυναικεία εργατική τάξη της περιόδου του 50′ – 60′»
Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα
Η αντίδραση του πρωθυπουργού μετά το «όχι» των αγροτών για συνάντηση τη Δευτέρα
Μαζί του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Με εορταστικό ωράριο κινείται η αγορά
Μια στιγμή αυτοπεποίθησης και θεσμικής κανονικότητας για τη χώρα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Grace
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.