- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Λίνα Μενδώνη: Βελτίωση συνθηκών εργασίας των καλλιτεχνών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών του Πολιτισμού
Το σύνολο των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ φόρεσαν το πορτοκαλί χρώμα σε ένδειξη στήριξης της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Λίνα Μενδώνη: Η Υπουργός Πολιτισμού βρέθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμών Ευρωπαϊκής Ένωσης και μίλησε για τη βελτίωση στις συνθήκες εργασίες των καλλιτεχνών
Στις πολιτικές της κυβέρνησης και στις πρωτοβουλίες που πήρε η χώρα μας, σχετικά με τα ζητήματα της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των καλλιτεχνών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών του Πολιτισμού, αναφέρθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη συγκρότηση του μητρώου των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών του πολιτισμού, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της υποαμειβόμενης και υποασφαλιζόμενης εργασίας, στις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών φορέων, στην ενίσχυση και στην καθοδήγηση των επαγγελματιών ως προς τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.
Η Λίνα Μενδώνη υποστήριξε την ανάγκη σταδιακής εναρμόνισης της νομοθεσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδίως ως προς την εργατική νομοθεσία, την κοινωνική ασφάλιση, την φορολογία και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης διαδικτυακών πληροφοριακών συστημάτων, της κατάλληλης αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και της μείωσης των διοικητικών εξόδων των καλλιτεχνών, που επιλέγουν να εργαστούν σε άλλη χώρα.
Η Ελλάδα προέβη σε τρεις ακόμη ξεχωριστές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ως προς τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η Υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε την γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την ανάγκη δημιουργίας μιας «κάρτας νέων», που θα επιχορηγεί την πρόσβασή τους στον πολιτισμό, αντίστοιχο του “Youth Pass”, που ήδη εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Επιδοκίμασε εμφατικά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ιταλικής Δημοκρατίας για συμπερίληψη της ανοικοδόμησης της ουκρανικής πολιτιστικής κληρονομιάς στους στόχους του Κανονισμού της ΕΕ «Regulation on Ukraine Facility», δηλώνοντας ότι η εκτεταμένη καταστροφή των πολιτιστικών και ιστορικών θησαυρών της απαιτεί μια συλλογική και αποφασιστική απάντηση εκ μέρους της ΕΕ. Τέλος, η χώρα μας τάχθηκε υπέρ της σλοβένικης πρωτοβουλίας του Μανιφέστου για την στήριξη της ανάγνωσης βιβλίων σε φυσική μορφή, “καθώς μια δημοκρατική κοινωνία, που προωθεί την ανοιχτή ενημέρωση, επιζητεί τη συναίνεση και τη συμμετοχή των πολιτών στις επιλογές της, οφείλει να βασίζεται σε καλά προετοιμασμένους και ανθεκτικούς αναγνώστες», τονίζοντας, παράλληλα, και τον θετικό αντίκτυπο στους επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου.
Να σημειωθεί ότι το σύνολο των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ φόρεσαν το πορτοκαλί χρώμα σε ένδειξη στήριξης της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για τις 25 Νοεμβρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.