- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτη Πέρκα: «Υπάρχει πολιτικός χώρος για το νέο εγχείρημα - Η Αριστερά θέλει αξιοπρέπεια»
«Θα ήθελα να πάρουμε μέρος στις Ευρωεκλογές» δηλώνει η βουλεύτρια
Πέτη Πέρκα: Η βουλεύτρια για την αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ και το νέο πολιτικό εγχείρημα
Η Πέτη Πέρκα σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ αναφέρεται στο νέο πολιτικό εγχείρημα μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ και την επικείμενη αποχώρηση της «ομάδας Αχτσιόγλου». Η ανεξάρτητη πλέον βουλεύτρια σημειώνει ότι υπάρχει ο πολιτικός χώρος για να οργανωθεί μία νέα ομάδα.
«Αυτό που βλέπω είναι ότι ο κόσμος της Αριστεράς δε δέχεται άλλο την ντροπή, θέλει την αξιοπρέπεια. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα», δήλωσε η κ. Πέρκα και συμπλήρωσε: «Υπάρχει πολιτικός χώρος, μία κινητικότητα για ένα νέο εγχείρημα το οποίο έχουμε τον χρόνο για να το οργανώσουμε, προφανώς με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που θα αποχωρήσουν. Έχουμε στενή σχέση και ίδια πολιτική στόχευση. Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι πρωτότυπο, πρώτη φορά γίνεται μία διάσπαση που δεν ξεκινάει από πάνω αλλά από κάτω. Χιλιάδες μέλη, τμήματα ολόκληρα, η νεολαία αποχωρούν κάθε μέρα με σοβαρά πολιτικά κείμενα. Αυτό δείχνει μία ώθηση».
Πέτη Πέρκα: «Ο κόσμος της Αριστεράς δεν δέχεται άλλο τη ντροπή»
«Αυτό που βλέπω είναι ότι ο κόσμος της Αριστεράς δε δέχεται άλλο την ντροπή, θέλει την αξιοπρέπεια. Ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Τον ακούμε τόσες μέρες. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σοβαρός κυβερνητικός παράγοντας, δε μπορεί να είναι δόκιμος, δεν μπορεί να κάνει άστοχες δηλώσεις», είπε η Πέτη Πέρκα και συνέχισε: «ενώ ομνύει στον Αλέξη Τσίπρα, στις δηλώσεις του τον αποδομεί. Του έχει επισημανθεί ότι όταν χτυπάς έναν υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάς τον Αλέξη Τσίπρα».
«Για τον κ. Κασσελάκη ισχύει ότι για όλα φταίνε οι Αριστεροί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει αυτό που ακούγαμε "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ"», σχολίασε η Πέτη Πέρκα.
Πέτη Πέρκα: «Θα ήθελα να πάρουμε μέρος στις Ευρωεκλογές»
«Δε θέλω να μιλάω άλλο για τον Στέφανο Κασσελάκη, θέλω να μιλάω για την επόμενη μέρα. Πρέπει επειδή υπάρχει ένα πολιτικό κενό, να συσταθεί κάτι: φορέας, κόμμα; Το έθεσε ωραία ο κ. Τσακαλώτος: κάτι περισσότερο "από forum κάτι λιγότερο από κόμμα", θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Θα ήθελα να πάρουμε μέρος στις Ευρωεκλογές, να εκφραστεί όλο αυτό. Θα ήθελα πολύ ψηλά στο νέο αυτό εγχείρημα την πράσινη ατζέντα, αυτό που χωρίζει την Αριστερά από τη Δεξιά, δηλαδή ο τρόπος που θα γίνει η πράσινη μετάβαση. Θα μιλήσουμε και με τον κ. Κόκκαλη σχετικά με το θέμα αυτό».
Σε ερώτηση που δέχθηκε η Πέτη Πέρκα για το αν στο νέο πολιτικό εγχείρημα θα είναι επικεφαλής ο Αλέξης Χαρίτσης, η Πέτη Πέρκα απάντησε πως είναι άγνωστο ακόμη ενώ πρόσθεσε πως: «Δεν ισχύει ότι ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου δεν μιλάνε».
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλεύτρια συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δούμε τι φταίει για την ήττα. Δεν μπορείς να δίνεις αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες. Έχει σημασία να καταλάβεις που οφείλεται η ήττα. Στο νέο εγχείρημα θα έχουμε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και θα είμαστε περήφανοι».
Διαβάστε περισσότερα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.