Η ώρα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ για την «ομάδα Αχτσιόγλου»
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα όσων αποχώρησαν
ΣΥΡΙΖΑ - Έφη Αχτσιόγλου: Πληροφορίες για αποχώρηση από το κόμμα σήμερα
Αντίστροφα μετρούν οι ώρες για την ανακοίνωση της εξόδου της «ομάδας Αχτσιόγλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις τελικές αποφάσεις για την αποχώρηση από την Κουμουνδούρου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22.11).
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ με το που θα προχωρήσει η απόσχιση από την Κουμουνδούρου και σχηματιστεί μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα ο Αλέξης Χαρίτσης φέρεται ως ο επικρατέστερος για να τεθεί επικεφαλής. Το ζητούμενο είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα απαρτίζει τη νέα Κ.Ο, η συνεργασία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα και συνολικότερα με την «Ομπρέλα».
«Φωτιά» στα εσωκομματικά από τις νέες δηλώσεις Κασσελάκη
Εχθές Τετάρτη (22.11), βάζοντας «φωτιά» στον εσωκομματικό πόλεμο, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να πάρει αποστάσεις από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ανήκει στο παρελθόν η εποχή που το κόμμα κυβερνούσε με Τσακαλώτο και Κατρούγκαλο - δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώτου. Νωρίτερα, είχε δηλώσει πως «δεν θα αφήσω τους νοικοκυραίους στη Δεξιά», στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η σχετική αναφορά του.
Την ίδια ώρα, η μαζική έξοδος στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Σχεδόν ολόκληρος ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος αποχώρησε την Τετάρτη (22.11), αφήνοντας αιχμές περί στροφής προς τα δεξία και προεξοφλώντας την αποχώρηση περισσότερων μελών. Μεταξύ των αποχωρούντων είναι ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου, όπως επίσης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Αννέτα Καββαδία και ο Αντώνης Ρέλλος.
Το κόμμα αποχαιρέτησαν και 21 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Πειραιά, τα οποία σε κοινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για «κλίμα τοξικότητας και ηγεμονικού αυταρχισμού». Εν τω μεταξύ, μετά τους γραμματείς Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης, την παραίτησή της από την Κεντρική Επιτροπή υπέβαλε και η Δέσποινα Κετογλίδου από τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως «οι τοποθετήσεις του νέου προέδρου περιλαμβάνουν απαξιωτικούς και προσβλητικούς όρους για τα κομματικά στελέχη, τις κομματικές διαδικασίες και την εν γένει κομματική λειτουργία».
Τέλος, με μία επιστολή τους, 18 κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μαγνησία ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, δημιουργώντας επιπλέον τριγμούς στην εύθραυστη ισορροπία. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο υποψήφιος βουλευτής και τέως γραμματέας της Ν.Ε. Ματθαίος Δραμητινός, οι πρώην γραμματείς Κώστας Βογιατζής και Μιχάλης Καστρινάκης και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Γ. Αντωνιάδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.