Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: «Προεδρικοί» κατέθεσαν τροπολογία κατά του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές

Ποιοι την υπογράφουν - Τι ζητούν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι οι «προεδρικοί» που κατέθεσαν τροπολογία κατά του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές

«Προεδρικοί» του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σήμερα (12.11) κατά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Κεντρικής Επιτροπής δύο τροπολογίες - προσθήκες για το σχέδιο πολιτικής απόφασης, με τις οποίες στρέφονται κατά του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές

Συγκεκριμένα Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης ζητούν να αναφέρονται στο κείμενο οι δύο εξής θέσεις:

«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

2. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Φεύγει η «Ομπρέλα»

Ειλημμένη θεωρείται πια η απόφαση της «Ομπρέλας» να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι σχετικές ανακοινώσεις και το κείμενο αποχώρησης αναμένονται με ενδιαφέρον μέσα στις επόμενες ώρες, ίσως και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής. 

Την ίδια ώρα, επίσημες τοποθετήσεις για το μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει και η ομάδα των «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δεν έδωσε το «παρών» στην Κεντρική Επιτροπή. Τα μέλη της ομάδας Αχτσιόγλου, αυτήν την ώρα φέρεται να συνεδριάζουν για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwws4gpouufd)

Γεγονός η αποχώρηση Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής (12.11) την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία παραίτηση που δεν εξέπληξε, αφού ο κ. Τζουμάκας ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους με την πορεία που διαγράφεται στο κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προτείνει τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα μετά τις δηλώσεις για το πρόσωπό του. «Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ», είχε αναφέρει στη δήλωση για τη διαγραφή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μία διαγραφή που θα εξέταζε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή, ψηφίζοντας ή μη για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος. 

Πρόκειται για τη δεύτερη αποχώρηση στελέχους για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει τη διαγραφή του. Πρώτος αποχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης

Στην πρώτη του δήλωση μετά την αποχώρηση, ο Στέφανος Τζουμάκας σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα, δεν έχει ηγεσία».  Στην εννιασέλιδη επιστολή του, ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει ότι «η χθεσινή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ονομαστεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού Κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση. Το θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία των εκπροσώπων των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το προεδρείο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwwsff9dmcrt)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ