Πολιτικη & Οικονομια

Κανονικά σήμερα η αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – Πήρε άδεια η κυβέρνηση

Άλλη μια κυβερνητική επιτυχία η οποία αποδεικνύει την ειλικρινή πρόθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τις κατεστημένες νοοτροπίες

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aλλαγή φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για την παρεμπόδιση της αλλαγής της Προεδρικής Φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, λόγω συγκεντρώσεων

Μπορεί η δουλειά μου να μην είναι να λέω (και πολύ περισσότερο να γράφω) καλά λόγια αλλά πού και πού νομίζω ότι μπορώ να κάνω μια εξαίρεση. Εν προκειμένω η εξαίρεση αφορά την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά ο οποίος μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις κατάφερε να πείσει το ΠΑΜΕ, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στήριξης στη Χαμάς (ΟΛΜΕ κ.λπ.) και λοιπές συλλογικότητες παθολογικώς διαμαρτυρόμενων πολιτών να δώσουν την άδειά τους και να επιτρέψουν από σήμερα και για ένα διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών (μέχρι την επόμενη Κυριακή) να γίνει κανονικά η αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πρόκειται για άλλη μια κυβερνητική επιτυχία η οποία αποδεικνύει την ειλικρινή πρόθεση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τις κατεστημένες νοοτροπίες και να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών. «Παραδίδουμε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ελεύθερο στην προεδρική φρουρά και στους κατοίκους της πόλης για ένα ολόκληρο πενθήμερο και με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητα της μεταρρυθμιστικής μας κυβέρνησης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος διευκρίνισε πως μπορεί οι διαμαρτυρόμενοι φορείς και ειδικότερα αυτοί που διαμαρτύρονται εναντίον της Δύσης, της δημοκρατίας ή της χώρας να έχουν πάντα προτεραιότητα στη χρήση των δημόσιων χώρων, αλλά από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες στις οποίες θα επιτρέπεται η χρήση τους και από τους υπόλοιπους πολίτες ή/και την πολιτεία.

Η άδεια για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι η πρώτη από τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τη συνέχεια ο πρωθυπουργός έχει βάλει στα σκαριά την υποχρέωση κάθε οργάνωσης, σωματείου, κόμματος, συλλόγου, συλλογικότητας κλπ να ορίζει μια ημέρα τον μήνα κατά την οποία οι δρόμοι της Αθήνας δεν θα μπορούν να κλείσουν από διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Ακολουθεί η Υποχρεωτική Δήλωση Αστικών Καταστροφών (ΥΔΑΚ) που θα υποχρεώνει κάθε ομάδα που επιθυμεί να καταστρέψει οτιδήποτε οπουδήποτε στην πρωτεύουσα να δηλώνει ψηφιακά εκ των προτέρων την περιοχή στην οποία θα δράσει προκειμένου να εξαλειφθεί και η παραμικρή πιθανότητα να βρίσκονται εκεί άνδρες (ή γυναίκες) της αστυνομίας, η παρουσία των οποίων είναι πιθανόν να προκαλέσει εντάσεις και επεισόδια. Οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν την καθημερινότητα θα ολοκληρωθούν με την μετατροπή όλων των πεζοδρομίων της πρωτεύουσας σε πάρκινγκ στο πλαίσιο του κυβερνητικού δόγματος σύμφωνα με το οποίο «δεν υπάρχει παραβατικότητα αν όλα είναι νόμιμα».

Σε άρθρο του ο Υπουργός Προστασίας Κάποιου Πράγματος που Σίγουρα Δεν Είναι ο Πολίτης, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρει ότι η νομιμοποίηση 78 παραβατικών συμπεριφορών (από το παράνομο παρκάρισμα μέχρι την ληστεία) θα κάνει την Ελλάδα έναν παράδεισο νομιμότητας.

Από τη μεριά της η αντιπολίτευση έκανε λόγο για σκληρή αστυνομοκρατία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να αναφέρει ότι «η δεξιά δείχνει για άλλη μια φορά το αποκρουστικό της πρόσωπο επιβάλλοντας σε μια ολόκληρη γενιά παραβατικών συμπολιτών το στίγμα της νομιμότητας που εγώ, ως γνήσιος αριστερός, αληθινός αριστερός, δεν μπορώ να δεχτώ», ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις δεν δίνουν απάντηση στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, το οποίο ήταν είναι και θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα». Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Εξαρχείων Χάρης Δούκας ζήτησε να κλείσουν προσωρινά όλοι οι σταθμοί μετρό προκειμένου να μελετηθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.  

Και μπράβο τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ