Πολιτικη & Οικονομια

Ημέρα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Ευθύ κατηγορώ στον Στέφανο Κασσελάκη για τη διαγραφή Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη

Νέα πυρά από στελέχη της Κουμουνδούρου

Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις μετά την παραπομπή για τη διαγραφή Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη - Αντιδράσεις για την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη

Κορυφώνεται η ένταση και η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραπομπή σε διαγραφή του Δημήτρη Βίτσα, του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Φίλη από τον Στέφανο Κασσελάκη, που προκάλεσε την οργή όχι μόνο των τριών στελεχών της Κουμουνδούρου, αλλά και άλλων προσώπων του κόμματος, που σε μεταμεσονύχτιες αναρτήσεις τους έσπευσαν να εκφράσουν τη θέση τους κατά της κίνησης του νέου προέδρου του κόμματος. Στον αντίποδα, ο Παύλος Πολάκης πήρε θέση υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές, σχολιάζοντας «προχώρα πρόεδρε». 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, προκειμένου να γίνει ανάκληση των διαγραφών των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη. Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή της με τις αποφάσεις του προέδρου και διερωτάται εάν το ποσοστό που έλαβε στις εσωκομματικές του δίνει τη δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού. Επίσης, αναφέρουν πως «τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά».

Νέα πυρά κατά Κασσελάκη από Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη

Για την παραπομπή του για διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη μίλησε σήμερα (24.10) ο Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν έχω καμία διάθεση να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε αρχικά ο κ. Βίτσας και πρόσθεσε: «Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί».

Ως προς το αν είχαν γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ απάντησε πως «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος. Για να γίνει κάποιο μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρο και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει». Ως προς τα υπονοούμενα που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ίδιο στην ανάρτηση διαγραφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε πως «αυτές είναι βαριές κουβέντες που λέγονται...»

«Αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση» ήταν το πρώτο σχόλιο του Πάνου Σκουρλέτη μετά την ανακοίνωση της παραπομπής σε διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο Πάνος Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι έμαθε για τη διαγραφή του από την τηλεόραση και σχολίασε: «οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο καταστατικό. Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια, παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

«Από χθες έχουμε ένα γεγονός που πραγματικά συνιστά κοσμογονία και δεν νιώθει ανάγκη να απαντήσει» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον κ. Κασσελάκη, συμπληρώνοντας ότι «στα 24 έχουμε διαμορφώσει μια άποψη. Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα του ίδιου, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: «θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή», καθώς «οι 65.000 που τον ψήφισαν (σ.σ. τον κ. Κασσελάκη) δεν ήξεραν ότι είναι υπέρ της καθήλωσης των μισθών». Ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, που έκαναν λόγο για πολιτική καταδίκη και όχι διαγραφή του, είπε: «Προφανώς τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος να διαγράψει».

Δριμεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε σήμερα (24.10) ο Νίκος Φίλης, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της παραπομπής του σε διαγραφή. Ο Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του στο OPEN υποστήριξε ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες».

Ο Νίκος Φίλης σημείωσε πως «αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης», ενώ είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε εντολή διάλυσης του κόμματος.

Σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές των τριών στελεχών, στελέχη και μέλη του κόμματος εξέφρασαν στα social media τις σφοδρές αντιδράσεις τους. 

«Δεν είσαι CEO σε πολυεθνική, κάπως λάθος στα είπανε» έγραψε χαρακτηριστικά η Αννέτα Καββαδία για τον Στέφανο Κασσελάκη. 

«Αυτά τα l' etat c' est moi (σ.σ. το κράτος είμαι εγώ») δεν πρόκειται να περάσουν από τα αρμόδια όργανα, θα γίνει καταγέλαστος ο πρόεδρος» σχολίασε ο Γιώργος Κυρίτσης.


«Το ανέκδοτο της πενταετίας: Κασσελάκης "διαγράφει" από την Αριστερά Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Τάκης Κατσαρός, στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη.

Μπαλτάς: «Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρώην υπουργός, ο Αριστείδης Μπαλτάς, αναφέρθηκε στη διαγραφή των Δημήτρη Βίτσα, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Φίλη τονίζοντας ότι περιμένει και αυτός τη δική του διαγραφή. Συγκεκριμένα, μιλώντας αργά τη Δευτέρα στο KONTRA είπε ότι «έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» ενώ πρόσθεσε πως «περιμένω και εγώ τη διαγραφή μου».

Έλλειψη σεβασμού προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και τα μέλη του κόμματος καταλογίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, σχολιάζοντας την παραπομπή Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη για τη διαγραφή τους από το κόμμα. Την ίδια ώρα, σημειώνει ότι επικρατεί πολυφωνία και πολυδιάσπαση, «με στόχο την άσκηση αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στον κ. Μητσοτάκη». 

Διαβάστε επίσης »»» Σε τροχιά ρήξης ο ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο - καταπέλτης της «Ομπρέλας» για Κασσελάκη