Πολιτικη & Οικονομια

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης διαγράφει Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη

«Επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI/ATHENS VOICE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης διαγράφει Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη - Η ανάρτησή του στο Χ

Ημέρα εξελίξεων η σημερινή στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν από λίγη ώρα μέσα από ανάρτησή του στο Χ κάνει γνωστό ότι προχωρά στη διαγραφή του Δημήτρη Βίτσα, του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Φίλη από το κόμμα, μετά τις δηλώσεις τους με τις οποίες αμφιβητούν την προεδρία, αλλά και τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

«Κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους. Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει ότι λυπάται ιδιαίτερα για τον Δημήτρη Βίτσα, «με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή. Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση - αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους. Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη. Σε όσους με εμπιστεύθηκαν, αλλά και σε όσους εμπιστεύθηκαν την διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση: Είστε ισότιμα μέλη με μένα και κάθε άλλο στέλεχος. Λίγη υπομονή ακόμα. Ο ελιτισμός φεύγει και θα πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας». 

Η πρώτη αντίδραση από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαγραφές των πρώην υπουργών του κόμματος, έρχεται από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος κοινοποίησε την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στο Χ και έγραψε: «Προχωράμε πρόεδρε. ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!»

Προχωράμε πρόεδρε. ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ (ΞΑΝΑ) ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

Posted by Παυλος Πολακης on Monday, October 23, 2023

«Πυρά» από Βίτσα και Φίλη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα (23.10), τόσο ο Δημήτρης Βίτσας, όσο και ο Νίκος Φίλης, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη. Το ιστορικό στέλεχος του κόμματος αποτύπωσε την κακή κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε μέσα σε μία από τις χειρότερες και ίσως η χειρότερη στιγμή της ζωής του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε. Το ένα ενδεχόμενο είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας και το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να υπάρχει συνεννόηση και ένα μεγάλο κομμάτι να φύγει». Επισήμανε πως διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κεντρικού οργάνου δεν έχουν συμβεί.

Όπως είπε, μετά τις ευρωεκλογές η Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά, που θα λέγεται το καινούργιο κόμμα, αν καταφέρει να εκλέξει κι έναν ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε άλλο στάδιο.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Στέφανου Τζουμάκα, ο Δημήτρης Βίτσας παρατήρησε ότι «θα έπρεπε να ακολουθηθεί κανονικότατα το καταστατικό. Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφραση στην πρώτη συνέδριαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα». Εκτίμησε επίσης ότι «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwfk5geo7tdt)

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του στον Ant1, δήλωσε ότι θα θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εξελίξεις αυτές ήρθαν μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη από παλαιά του άρθρα στον Εθνικό Κήρυκα. Αρχικά ο κ. Φίλης είπε: «Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%». Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε». Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, «υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Όσον αφορά την αποκάλυψη της ΕΦ.ΣΥΝ. για τα άρθρα του Στέφανου Κασσελάκη στα οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών, ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι «δεν γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα. Όσο για το περιεχόμενο των άρθρων αυτών ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, ότι αυτά δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι και οτι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε τα ίδια πράγμα στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΒ πριν από μερικές ημερες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwfm3ee6sggx)

Διαβάστε επίσης »»» Σε τροχιά ρήξης ο ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο - καταπέλτης της «Ομπρέλας» για Κασσελάκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ