Καθαρή νίκη Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη: «Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς»
Σεβαστή η κρίση των πολιτών, σύμφωνα με τον Κώστα Ζέρβα
Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι δηλώσεις του νικητή στον δήμο Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη
Νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκλέγεται Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών επικράτησε του απερχόμενου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.
Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 97,77%, ο ανεξάρτητος υποψήφιος έχει άνετο με προβάδισμα 67,34% έναντι του απερχόμενου δημάρχου ο οποίος συγκέντρωσε 32,66%.
Σημειώνεται πως ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο 62ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ιστορία του Δήμου.
Αγγελούδης: Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του, ο κ. Αγγελούδης εξέφρασε τη συγκίνησή του και την αγάπη του προς τον κόσμο.
«Η πόλη μας μίλησε, οι πολίτες μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονίκεις είτε μας ψήφισαν είτε όχι είτε απείχαν. Είναι δική μας ευθύνη να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά σε πανηγυρικό κλίμα στο εκλογικό του κέντρο επί της οδού Βενιζέλου.
Και πρόσθεσε: «Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας γιατί το αξίζουν».
Απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές μας, αλλά κυρίως τους υποψήφιους της Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη. Αυτούς τους υπέροχους ενεργούς πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να κάνουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια, όμορφο ταξίδι για την πόλη μας. Αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για να είμαστε σήμερα εδώ».
Λέγοντας δε «αλλάξαμε σελίδα», ο νέος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Γράφουμε ιστορία όλοι μαζί. Για μια καλύτερη καθημερινότητα, για μεγαλύτερη φροντίδα και δράση. Για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Τώρα ξεκινάμε. Δεν περισσεύει κανείς. Τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσουμε στην πόλη όλα αυτά που της χρωστάμε. Θα δουλέψουμε για τους ανθρώπους αυτής της πόλης γιατί το αξίζουν. Γιατί η Θεσσαλονίκη μπορεί καλύτερα και θα το κάνουμε».
Ζέρβας: Σεβαστή η κρίση των πολιτών
«Σε όλη μου τη διαδρομή στον Δήμο Θεσσαλονίκης είχα γνώμονα μόνο ένα πράγμα, την εξέλιξη της πόλης: εξέλιξη πολιτική, κοινωνική, αναπτυξιακή. Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε φυγομάχησα, ακόμα κι όταν έπρεπε να πάρω προσωπικό κόστος. Και η πόλη με τίμησε για αυτό, εκλέγοντάς με δήμαρχό της το 2019», ήταν τα πρώτα λόγια του Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Ζέρβας, στη δήλωσή του, πρόσθεσε πως «τέσσερα χρόνια μετά, είμαι περήφανος γιατί μέσα σε ένα ασταθές περιβάλλον, που ναρκοθετήθηκε από την απλή αναλογική, η Θεσσαλονίκη είναι όρθια και με σημαντικές προοπτικές. Η σημερινή κρίση των πολιτών είναι πλήρως σεβαστή. Δεν είμαι πολιτικός, για να κινούμαι με βάση τον πολιτικό χρόνο. Αλλά ένας πολίτης, ανάμεσα σε ίσους, που τον εμπιστευτήκατε να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη. Και αυτό ακριβώς έκανα».
Συγχαίροντας τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο κ. Ζέρβας ανέφερε: «Είμαι περήφανος που δεν θα αρχίσει την προσπάθειά του από το μηδέν. Εύχομαι να πιάσει το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και να προχωρήσει όλα τα μεγάλα έργα, όλα τα έργα της καθημερινότητας. Κάναμε πολλή δουλειά και δεν πρέπει να πάει χαμένη».
Ο απερχόμενος δήμαρχος έθεσε εαυτόν στη διάθεση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης για οτιδήποτε χρειαστεί, τονίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη πάνω από όλα».
Τέλος, ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συνεργάτες τους, τους εθελοντές και τους ανθρώπους του ψηφοδελτίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.