Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα στο Παρίσι κυβέρνηση – δανειστές

Μήπως και φέρουν την τρόικα στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81956-165303.jpg

Διήμερη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ξεκινάει σήμερα Τρίτη μεσημέρι στο Παρίσι κυβερνητική αντιπροσωπεία, με σκοπό την άρση των αδιεξόδων, ώστε η τρόικα, ωςεκπρόσωπος των δανειστών,  να επανέλθει στην Αθήνα για την τακτική αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος.

Λεπτομερέστερα, στο Παρίσι ταξιδεύουν οι κ. υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας), Χρήστος Σταϊκούρας (αναπληρωτής Οικονομικών) και Γιώργος Μαυραγάνης (υφυπουργός Οικονομικών), και οι κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρους Παπασταύρου (σύμβουλοι του πρωθυπουργού) χωρίς ν΄ αποκλείεται η αντιπροσωπεία να διευρυνθεί. Έχει προηγηθεί εντατικό «φροντιστήριο», με συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του βουλευτή Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι στο Παρίσι η ευρωπαϊκή πλευρά είναι κοντύτερα στις ελληνικές θέσεις, ενώ η πλευρά του ΔΝΤ είναι σκληρότερη.

Υπενθυμίζεται ότι κυριότερο σημείο των διαφωνιών είναι το άν υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2015 και πόσο. Δευτερεύοντα είναι η πώληση της ΕΛΒΟ και  άλλων δημόσιοων επιχειρήσεων, οι μεταρρυθμίσεις, το μισθολόγιο στο Δημόσιο, το ασφαλιστικό,  το λοκ άουτ, οι 5.500 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014 και οι ελεύθερες στον ιδιωτικό τομέα κλπ.  

  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.