- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πώς είδαν στην κυβέρνηση την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
«Αναμένουμε τις πολιτικές του θέσεις», λένε από το Μαξίμου
Μαξίμου για εκλογή Στέφανου Κασσελάκη: «Ο τόπος χρειάζεται μια εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση»
Για μια δημοκρατική διαδικασία που ανέδειξε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές, χωρίς πάντως να σχολιάζουν περαιτέρω τις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι ο τόπος χρειάζεται μία εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση που «φυσικά θα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, χωρίς όμως τοξικό λόγο», όπως είχε επισημάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν είχε ερωτηθεί σχετικά στη ΔΕΘ.
Επίσης, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι αναμένουν τις πολιτικές θέσεις και τον πολιτικό λόγο του κ. Κασσελάκη σε όλα τα κρίσιμα θέματα -εάν θα πολιτευτεί δηλ. με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας- υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ούτε υποτιμά ούτε όμως και φοβάται τον όποιον αντίπαλο.
Όπως εξάλλου λένε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, βασικός αντίπαλος για την κυβέρνηση -και βασικό μέλημα- είναι σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα των πολιτών.
Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το συγχαρητήριο τηλεφώνημα -ως είθισται- του Κυριάκου Μητσοτάκη στον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πότε θα προσδιοριστεί η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.
Γεωργιάδης: «Εξέλεξαν έναν άνθρωπο που τους είναι παντελώς άγνωστος»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με χθεσινή ανάρτησή του στα social media, σχολίασε την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και στράγηκε κατά των ψηφοφόρων του κόμματος, απαντώντας στις βολές που είχε δεχθεί από τα μέλη της Κουμουνδούρου επειδή έβγαινε συχνά στα τηλεοπτικά πάνελ και είχε στο παρελθόν δική του τηλεοπτική εκπομπή.
«Επί χρόνια τους άκουγα να με κατηγορούν ότι είμαι δημιούργημα των media, ότι βγαίνω συνεχώς στην τηλεόραση κλπ και ότι αυτοί είναι άνθρωποι της ποιότητας, των κοινωνικών αγώνων, της λαϊκής πάλης και ότι μόνον σε μας τους αστούς μετράει η τηλεόραση και η επικοινωνία κλπ», γράφει αρχικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας.
Kαι προσθέτει: «Σήμερα τελικά εξέλεξαν για αρχηγό τους έναν άνθρωπο που δεν έχει συμμετάσχει σε κανέναν απολύτως αγώνα της Αριστεράς, που δεν ήταν μαζί τους σε καμμία πορεία, δεν ξέρει κανέναν απολύτως από τους ήρωες τους, δεν έχει δώσει καμμία απολύτως μάχη για τις ιδέες τους. Έναν στην ουσία άνθρωπο που τους είναι παντελώς άγνωστος».
Σε άλλο σημείο ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι «μπροστά στην ανάγκη τους να δουν ξανά κυβερνητικές καρέκλες όλα μα όλα όσα έλεγαν τόσα χρόνια πήγαν περίπατο…υπό κάποια έννοια το σημερινό αποτέλεσμα ήταν και μία τιμωρία για όσους τόσα χρόνια ειρωνεύονταν καθετί εμπορικό και διάσημο ως ελαφρύ…».
Ο υπουργός, απευθυνόμενος και πάλι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει: «τα media που τόσο επικρίνετε σας πήραν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τα χέρια σας».
Τώρα που η εκλογή του νέου Προέδρου στον @syriza_gr τελείωσε και αφού ευχηθώ «καλή επιτυχία» στο νέο του Πρόεδρο @skasselakis θα μου επιτρέψετε ένα πρώτο σχόλιο για τους ψηφοφόρους της Αριστεράς και μάλιστα (τρομάρα τους) της Ριζοσπαστικής Αριστεράς…επί χρόνια τους άκουγα να με…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) September 24, 2023
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Καταγγελίες για τις κυβερνητικές επιλογές και κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση από το βήμα της Βουλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.