Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδράσεις για το ομοφοβικό σχόλιο Μπέου - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση Κασσελάκη - Η θέση του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αχιλλέας Μπέος
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI

Αχιλλέας Μπέος: Το ομοφοβικό σχόλιο, η απάντηση Στέφανου Κασσελάκη και οι αντιδράσεις των κομμάτων

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για το χυδαίο, ομοφοβικό σχόλιο που έκανε ο Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Βόλο. Ο δήμαρχος της πόλης - ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει την επανεκλογή του από την α' Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών - από την κεντρική πλατεία του Βόλου, στράφηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με ένα ομοφοβικό παραλήρημα, με το οποίο σχολίαζε την πρόσφατη δήλωση του κ. Κασσελάκη για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. 

«Εγώ ως άνθρωπος είμαι αυτός που ξέρετε, μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας, σας κοιτάω στα μάτια, αντιμετωπίζω όλα τα ζητήματα στις γειτονιές και εκφράζομαι ελεύθερα, όπως λέει και το Σύνταγμά μας. Δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε γιατρός, ούτε έχω πτυχίο κορνιζαρισμένο. Τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν γιατροί και δικηγόροι την Ελλάδα, αυτοί μας εξαθλίωσαν. Και έχεις κάποιες εκπομπές που αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται με τον Κασσελάκη, ο οποίος είπε ότι ''επειδή δεν ξέρω πως να συμπεριφερθώ στα κορίτσια, θα ήθελα να υιοθετήσω δύο αγόρια''. Δηλαδή τι θες να πεις ρε συ με τα κανάλια που σε προβάλλουν; Ότι εμείς οι υπόλοποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά για να παράγουμε π@@@@δες;», δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw3abesprs6p)

Τι απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του για τα αποτελέσματα των εκλογών για την ομοφοβική δήλωση του Αχιλλέα Μπέου. «Θα παροτρύνω τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw3bqfz1a4mp)

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν μετά την επίθεση του δημάρχου Βόλου ότι «περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του Ν. 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για τη ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη). Θεωρούμε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για τη ρητορική του μίσους».

Τονίζουν ακόμη ότι η σεξιστική επίθεση του Μπέου ήταν «κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος». Από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «δεν είναι απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο».

ΠΑΣΟΚ: Αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας

«Η χυδαία και ομοφοβική αναφορά του κ. Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση καθιστά την Πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Λογικές και πρακτικές που αντιτίθενται στα δημοκρατικά ιδεώδη, που έχουν κατακτηθεί στη χώρα μας με δημοκρατικούς αγώνες, ενισχύουν το μίσος και σπέρνουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία. Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, η αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw3aqc6vngmx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY