- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κωστής Χατζηδάκης: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ, λόγω κακοκαιρίας Daniel
Τι δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας για market pass και επίδομα θέρμανσης
Κακοκαιρία Daniel - Κωστής Χατζηδάκης: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 600 εκατ. ευρώ - Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, λόγω του τεράστιου κόστους στην οικονομία από την κακοκαιρία Daniel.
Και όπως ανέφερε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, από το συνολικό ποσό, τα 450 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών.
Προσέθεσε, ότι ήδη γίνονται προβολές με βάση τον «Ιανό» για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.
Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί η ενίσχυση για την προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους (Δεκέμβριο ή Ιανουάριο), καθώς και η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Αντίθετα, δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της κάρτας αγορών (market pass), λόγω του κόστους από την κακοκαιρία Daniel.
Κωστής Χατζηδάκης: Αδιαπραγμάτευτος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα
Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.
Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία.
Τέλος, σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.