Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Χαρδαλιάς: «Προτεραιότητά μου η καθημερινότητα των πολιτών, η μάχη του αυτονόητου»

Οι δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής στo ACTION 24

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Νίκος Χαρδαλιάς: «Προτεραιότητά μου η καθημερινότητα των πολιτών, η μάχη του αυτονόητου» - Οι δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής στo ACTION 24 

«Πρώτη προτεραιότητά μου θα είναι η καθημερινότητα των πολιτών», με την επίλυση όλων των προβλημάτων κάθε γειτονιάς. τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη του, στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24». Υπογράμμισε ότι, με την εκλογή του θα διεκδικήσει μέσω νομοθετικής ρύθμισης την άρση των αλληλοεπικαλύψεων στις αρμοδιότητες «ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι» και αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματός του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv9z9wtikybl)

«Επιστρέφω», τόνισε, «εκεί από όπου ξεκίνησα. Στην Αυτοδιοίκηση, κοντά στις γειτονιές, στις 66 πόλεις της Αττικής. Πρώτη προτεραιότητά μου είναι η καθημερινότητα των πολιτών, η μάχη του αυτονόητου. Δεν μπορεί σήμερα, το 2023, να έχουμε γειτονιές που να μην έχουν λυμένα τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν στα δίκτυα αποχετεύσεων, στην διαχείριση των ομβρίων, σε θέματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες».

 Για την αποτελεσματικότερη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων ο Ν. Χαρδαλιάς, δήλωσε ότι «θα συνεργαστούμε με τους δημάρχους, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μια σειρά μεγάλων ζητημάτων. Θα συγκροτήσουμε ένα Παρατηρητήριο, που θα υπάγεται απευθείας στον περιφερειάρχη. Ένα Κέντρο Επιχειρήσεων που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, όλα τα βήματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ένα έργο. Θα λειτουργούμε σαν ένα help desk των δήμων, για να ξεκολλάμε από γραφειοκρατικές διαδικασίες, αρρυθμίες και παθογένειες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv9zo1mye4g9)

»Με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που θα λέει πότε ξεκινάει κάτι, πότε ολοκληρώνεται, πώς θα χρηματοδοτηθεί και κάτω από ποιες διαδικασίες. Είναι βασικό να τελειώσουμε τα θέματα των επικαλύψεων των αρμοδιοτήτων. Αν χρειαστεί να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση, θα το διεκδικήσουμε ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία, κανένα άλλοθι».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv9ztb9odlmp)

 Ν. Χαρδαλιάς: Σε 6 άξονες το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική Μπροστά»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», ανέφερε ότι χτίζεται σε 6 άξονες και υπογράμμισε ότι «θέλουμε μία Αττική παραγωγική. Θέλουμε μία πράσινη Αττική με λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, τις αποχετεύσεις, τους βιολογικούς καθαρισμούς, την αντιπλημμυρική προστασία, τη διαχείριση των ομβρίων.Μια ασφαλή Αττική, που δίνει έμφαση στην πολιτική προστασία και την οδική ασφάλεια. Μια ανθρώπινη Αττική που φέρνει αποτελέσματα στα ζητήματα αλληλεγγύης, τα ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Ξεχωριστό άξονα αποτελούν ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, ώστε η Αττική να αναδειχθεί σε έναν κοιτώνα πολιτισμού».

«Βασικός άξονας του προγράμματός μας», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, είναι επίσης «η Αττική των μεγάλων υποδομών, με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και οι ΣΔΙΤ», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ