Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Παππάς: «Δεν αισθάνομαι καμία απειλή από τον Κασσελάκη»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο de facto εγγυητής της ενότητας»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Παππάς
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Νίκος Παππάς για Στέφανο Κασσελάκη: Το σχόλιο για την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε σε συνέντευξή του την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μία ανάσα πριν την τελική ευθεία από τις εσωκομματικές εκλογές, και υπογράμμισε ότι δεν αισθάνεται καμία απειλή

«Πρέπει να διαφυλάξουμε τη στρατηγική μας, που λέει ότι είμαστε κόμμα αριστερής δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι πρέπει να μείνουμε ριζοσπαστική αριστερά και άλλες απόψεις – που διαφωνώ βαθιά – που λένε ότι αυτές οι έννοιες δεν έχουν νόημα να τις χρησιμοποιούμε», είπε ο Νίκος Παππάς. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega για την υποψηφιότητα του Στέφανος Κασσελάκη, «ο καθένας έχει δικαίωμα να κριθεί για την πορεία του και την ατζέντα του. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία επιλογή που δεν άφησε περιθώριο παρερμηνειών με τη στάση του. Έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει το πως θα διαφυλάξει αυτό που υποσχέθηκε από την πρώτη στιγμή. Είπε ότι θα είναι ουδέτερος. Είναι ο de facto εγγυητής της ενότητας».

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου περί τοξικής αρρενοπώτητας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον, και στις συκοφαντίες, και στα περιστατικά σεξισμού, ομοφοβίας ή ακόμα περισσότερο φυσικής βίας. Εδώ πρέπει να τραβηχτεί μία καθαρή γραμμή».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv9w8qlir0ll)

Φίλης κατά Κασσελάκη: «Υπήρξε θαυμαστής του Μητσοτάκη - Μάλλον δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα»

O Νίκος Φίλης στράφηκε κατά της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε νέα του τηλεοπτική συνέντευξη, ο πρώην υπουργός και στέλεχος του κόμματος, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται Μεσσία. 

«Εμφανίστηκε μέσω του Instagram, δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε μέλος πριν από λίγο καιρό, μάλλον δεν ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Υπήρξε θαυμαστής του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός των μνημονίων, μετά ήταν υπέρ του κ. Μητσοτάκη να γίνει αρχηγός της ΝΔ και μετά απογοητεύτηκε», είπε ο Νίκος Φίλης στον ΣΚΑΪ. Σε σχόλιό του ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον ανέδειξε, απάντησε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε να είναι υποψήφιος στο Επικρατείας στη 9η θέση, «άλλο αυτό και άλλο να γίνει αρχηγός του κόμματος, υπάρχει απόσταση». Επιπλέον, ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι «ένας άγνωστος, ένας επιχειρηματίας, αν και αμφισβητείται και η ικανότητά του στις επιχειρήσεις»

Φίλης: «Ο Κασσελάκης θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι σε δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ»

«Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες του Instagram και από τέτοιες μεγαλοστομίες. Έχουμε ανάγκη από αναδιοργάνωση, δημοκρατική λειτουργία, να εμπνεύσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Συμπλήρωσε ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη «θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι σαν το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να υπερβεί τον Ατλαντικό. Αυτό σηματοδοτεί μια προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα συνεργαστεί με ΝΔ. Δεν θέλουμε συνεργασία που θα προκύπτει από τη μετάλλαξη του κόμματος. Θέλουμε συνεργασία σε βάση προγραμμάτων, όχι με αλλαγή της φυσιογνωμίας».

«Πιστεύω ότι σε περίοδο που ο αμερικανικός παράγων ενεργοποιείται στην περιοχή, έχει σημασία να υπάρχει ισχυρή δύναμη, ικανή να κάνει συμβιβασμούς με πρόγραμμα που θα ικανοποιεί τα δικά μας συμφέροντα», συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης. 

Σχετικά με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (2.9). «Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως πιστεύω ότι και η Έφη Αχτσιόγλου δίνει προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτούς θέλω εγώ στις πρώτες θέσεις». Για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι δεν βλέπει να έχει ανάμιξη στην υποψηφιότητα Κασσελάκη, όμως του επέρριψε ευθύνη, επειδή παραιτήθηκε αντί να οδηγήσει το κόμμα στο συνέδριο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv9w1sgvcqm1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ