Πολιτικη & Οικονομια

«Ο ελληνικός λαός δείχνει σεβασμό προς την Ινδία» - Η Κ. Σακελλαροπούλου παρασημοφόρησε τον Ν. Μόντι

Οι αναρτήσεις του Ινδού πρωθυπουργού από την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρασημοφόρησε τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ναρέντρα Μόντι: Παρασημοφόρηση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Οι αναρτήσεις στο Χ από την Ελλάδα και το γεύμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ελλάδα. Λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα μας και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Μόντι συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη σύντομη συνομιλία τους μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκε στον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ινδίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη επίσκεψη ήταν το 1983. Ο Ναρέντρα Μόντι, θέλησε να δηλώσει τη συμπαράστασή του για τις φωτιές του μαίνονται στην Ελλάδα. Εξέφρασε επίσης, τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των πυρκαγιών.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη επιχείρηση της Ινδίας στο διάστημα, λέγοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή του φεγγαριού που δεν έχει εξερευνηθεί. Επιπλέον, μιλώντας για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα και η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για δράση κατά της κλιματικής κρίσης με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Επιπλέον, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών που συνδέονται από την αρχαιότητα και πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών για την εμβάθυνση των σχέσεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα είναι για το κοινό καλό. Αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ναρέντρα Μόντι και ακολούθησε τελετή παρασημοφόρησης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv1jn1qyk2yx)

Μετά τη συνάντηση με την κ. Σακελλαροπούλου, ο κ. Μόντι έγραψε στο X: «Ευχαριστώ την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας που μου απένειμαν τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής. Αυτό δείχνει τον σεβασμό που έχει ο ελληνικός λαός προς την Ινδία».

«Παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα» - Η ανάρτηση Μόντι κατά την άφιξή του στην Ελλάδα

Ο Ινδός πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Παρασκευής (25.8) συνοδευόμενος από αποστολή 7 ατόμων. Τον κ. Μόντι υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπαετρίτης, ενώ ο ίδιος ο Μόντι έγραψε στο Twitter: «Προσγειώθηκα στην Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας - Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα».

Παράλληλα, ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το θερμό καλωσόρισμα, αναφέροντας: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

Γεύμα στην Αθήνα με Έλληνες και Ινδούς επιχειρηματίες

Αυτήν την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει γεύμα εργασίας στον κ. Μόντι, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών.

Στο γεύμα πρόκειται να μετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, που είτε έχουν επενδύσει είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς θα βρεθούν στο γεύμα εταιρείες που δραστηροποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ινδία. Μεταξύ άλλων, από την ινδική πλευρά θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της GMR (αεροδρόμιο στο Καστέλλι), του δεύτερου μεγαλύτερου φορέα ανάπτυξης αεροδρομίων στον κόσμο, αλλά και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων (CII), ενώ από την ελληνική πλευρά, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒ και η πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ