- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015 ο αριθμός των πτωχευμένων εταιρειών στην ΕΕ
Τα στοιχεία της Eurostat - Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο
Eurostat: Το υψηλότερο επίπεδο από το 2015 έφτασε ο αριθμός των πτωχευμένων εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις.
Το υψηλότερο επίπεδο από το 2015 έφτασε ο αριθμός των πτωχευμένων εταιρειών στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη Eurostat, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, ο αριθμός των δηλώσεων πτώχευσης των επιχειρήσεων της ΕΕ αυξήθηκε για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ο αριθμός των πτωχεύσεων αυξήθηκε κατά 8,4% και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της συλλογής δεδομένων το 2015.
Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο είναι τα καταλύματα και η εστίαση -όπου οι δηλώσεις πτώχευσης αυξήθηκαν κατά 23,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο- ακολουθούμενοι από τις μεταφορές και την αποθήκευση (+15,2%) και την εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές δραστηριότητες (+10,1%).
Σε σύγκριση με το προ πανδημίας τέταρτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός των κηρύξεων πτώχευσης το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν υψηλότερος στην πλειονότητα των τομέων της οικονομίας. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό των πτωχεύσεων, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019, καταγράφηκαν στις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης (+82,5%) και στις υπηρεσίες μεταφοράς και αποθήκευσης (+56,7%).
Τα δεδομένα για τις επιχειρήσεις στην ΕΕ προ και μετά την πανδημία
Αντίθετα, το δεύτερο τρίμηνο του 2023, υπήρχαν μόνο δύο τομείς της οικονομίας όπου ο αριθμός των κηρύξεων πτώχευσης ήταν χαμηλότερος από ό,τι το προ πανδημίας τέταρτο τρίμηνο του 2019: η βιομηχανία (-11,5%) και οι κατασκευές (-2,7%) .
Όσον αφορά τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, μετά από αύξηση 2% το πρώτο τρίμηνο του έτους, αυτές μειώθηκαν ελαφρά κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Γενικά, από το 2023, ο αριθμός εγγραφών νέων επιχειρήσεων ήταν υψηλότερος σε σχέση με την περίοδο 2015-2022.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.