- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στο 2,5% διαμορφώνεται ο πληθωρισμός τον Ιούλιο του 2023
Στο 12,3% οι αυξήσεις στα τρόφιμα
Πληθωρισμός: Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούλιο του 2023 - Αυξήσεις στα τρόφιμα
Σε 2,5% διαμορφώνεται ο Πληθωρισμός για τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα (8.8) ΕΛΣΤΑΤ.
Ο δείκτης της διατροφής παρουσίασε νέα άνοδο -έστω και οριακή- και διαμορφώνεται πλέον για τον Ιούλιο στο 12,3%, από 12,2% που ήταν τον Ιούνιο. Θετικό στοιχείο αποτελεί ότι ο πληθωρισμός στη σύγκριση μήνα με μήνα, δηλαδή τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, παρουσιάζει οριακή μείωση της τάξεως του 1,1%.
Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στα στερεά καύσιμα 26,6%, στα φρούτα 19,4% και λαχανικά 15,5%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση εντοπίζεται στο φυσικό αέριο με 68,9%, ηλεκτρικό ρεύμα με 16,2% και καύσιμα με 15,6%.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΣΑΤ
Από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Ιουλίου 2023 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2022 προέκυψε αύξηση 2,5% έναντι αύξησης 11,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.
Ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Ιούλιο 2023, σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2023 παρουσίασε μείωση 1,1%, έναντι μείωσης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2022 - Ιουλίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2021 - Ιουλίου 2022, παρουσίασε αύξηση 6,2% έναντι αύξησης 7,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2021 - Ιουλίου 2022 με το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2020 - Ιουλίου 2021.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.