Πολιτικη & Οικονομια

Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Πατούλης

Δεν θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Πατούλης: Αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής  - Στον Νίκο Χαρδαλιά το χρίσμα της ΝΔ.
Την απόφασή του να μην κατέλθει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοινώνει ο Γιώργος Πατούλης © Aris Oikonomou/SOOC

Γιώργος Πατούλης: Αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής - Στον Νίκο Χαρδαλιά το χρίσμα της ΝΔ

Την απόφασή του να μην κατέλθει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει ο Γιώργος Πατούλης.

Παρά την προσπάθειά του να μετριάσει τις αντιδράσεις μετά την απόφασή του να χορέψει ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο, και μάλιστα σε ημέρα εθνικού πένθους λόγω της συντριβής του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair στην Κάρυστο και του θανάτου του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα ότι το κυβερνών κόμμα θα στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά ως υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής. 

Περίπου τρεις ώρες μετά το επίσημο χρίσμα από τη ΝΔ στον Νίκο Χαρδαλιά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Πατούλης έλαβε την απόφαση να μην κατέλθει ως υποψήφιος για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής. Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από λεπτό σε λεπτό.

Γιώργος Πατούλης: Το «μήνυμα» Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Μήνυμα στον Γιώργο Πατούλη έστειλε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής με το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας. 

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι η συνεισφορά του Γιώργου Πατούλη στη ΝΔ και την Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα: «Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cug8uk1haas9)

Και επίσημα υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι και επίσημα υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας (31.7) από τη Νέα Δημοκρατία.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ. 

Οι εξελίξεις όλο το Σαββατοκύριακο ήταν ραγδαίες στο «γαλάζιο» επιτελείο. Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά, ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού –υπήρξε επί 12 χρόνια δήμαρχος Βύρωνα– αποδείχθηκε και μέσω της ανακοίνωσης ότι ήταν προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει ακυρώσει τις προγραμματισμένες επισκέψεις του ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ