Πολιτικη & Οικονομια

Κυβέρνηση σε Πατούλη: «Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού»

Το μήνυμα Μαρινάκη μετά την ανακοίνωση Χαρδαλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Πατούλης
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μήνυμα κυβέρνησης στον Γιώργο Πατούλη μετά την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά

Μήνυμα στον Γιώργο Πατούλη έστειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγες μόλις ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής με το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας. 

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι η συνεισφορά του Γιώργου Πατούλη στη ΝΔ και την Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα: «Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά». 

Και επίσημα υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι και επίσημα υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας (31.7) από τη Νέα Δημοκρατία.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ. 

Οι εξελίξεις όλο το Σαββατοκύριακο ήταν ραγδαίες στο «γαλάζιο» επιτελείο. Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά, ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού –υπήρξε επί 12 χρόνια δήμαρχος Βύρωνα– αποδείχθηκε και μέσω της ανακοίνωσης ότι ήταν προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για σήμερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει ακυρώσει τις προγραμματισμένες επισκέψεις του ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cug13mab6bft)

Τι θα κάνει ο Γιώργος Πατούλης

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκτιμήσεις λένε ότι πιθανότατα ο Γιώργος Πατούλης θα επιδιώξει την υποψηφιότητά του κανονικά, ακόμη και αν δεν λάβει το χρίσμα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα», το πρωί του Σαββάτου ο Γιώργος Πατούλης συγκάλεσε διαδικτυακή συνάντηση της παράταξής του, κατά την οποία απέσπασε δήλωση στήριξης. Χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 21:00, συγκάλεσε σύσκεψη με τους αιρετούς περιφερειακούς συμβούλους που προέρχονται από την παράταξή του, η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φέρεται να προσπάθησε να αποσπάσει γραπτή δήλωση στήριξης των συμβούλων, πολλοί εκ των οποίων είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, φέρεται να έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι η υποψηφιότητά του θα στηριχθεί από τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό. Την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο και τη Λέσβο.

Νίκος Χαρδαλιάς - Από τον Βύρωνα στη διαχείριση κρίσεων

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Το 1994 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και τον υποψήφιο Δήμαρχο τότε, Δημήτρη Δράκο, ενώ το 1998 κατέρχεται στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% και 48,9% στον α’ και β’ γύρο αντίστοιχα. Τον Οκτώβριο του 2002, εξελέγη Δήμαρχος Βύρωνα, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, από το 2003 έως το 2014 υπηρέτησε αυτή τη θέση και από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Ο Χαρδαλιάς έχει καταδικαστεί δύο φορές από ελληνικά δικαστήρια (ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο το 2015 και έξι μήνες με αναστολή το 2016) για ρύπανση στην περιοχή Εργάνη (δασική περιοχή στον Υμηττό) κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος του Βύρωνα. Η ρύπανση αφορά την εναπόθεση απορριμμάτων στην περιοχή κατά τη διάρκεια έργων κατασκευής δρόμων του δήμου.

Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Στις 19 Ιουλίου του 2019, διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ανέλαβε μαζί με τον Σωτήρη Τσίοδρα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα το κομμάτι της ανακοίνωσης των μέτρων και της τήρησής τους.

Ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021. Στις 16 Αυγούστου 2021, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει φωτιά στην Κερατέα, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο αντιμετωπίστηκε με την τοποθέτηση stent. Κατόπιν ανασχηματισμού της κυβέρνησης την 31η Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς ορίστηκε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ