Πολιτικη & Οικονομια

Εκτός ΝΔ ο Γιώργος Αμανατίδης για το «αντάρτικο» στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Το μήνυμα του πρωθυπουργού προς όλες τις κατευθύνσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτός ΝΔ ο Γιώργος Αμανατίδης για το «αντάρτικο» στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΝΔ: Διαγραφή του Γιώργου Αμανατίδη για το «αντάρτικο» που επιχειρεί στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη τίθεται εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Γιώργος Αμανατίδης που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, κόντρα στην κεντρική απόφαση του κόμματος.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Αμανατίδης ανακοίνωσε ότι θα κατέβει υποψήφιος στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και προσέκρουσε στη σαφή πρόθεση της ΝΔ να μην υπάρξει πολυδιάσπαση δυνάμεων ειδικά στο μέτωπο των 13 περιφερειών της χώρας.

Το μήνυμα Μητσοτάκη με τη διαγραφή Αμανατίδη

Η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ ήταν άμεση, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι οι κομματικές επιλογές για τη στήριξη προσώπων στις 13 περιφέρειες της χώρας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Η ΝΔ έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει εκ νέου το χρίσμα στον εν ενεργεία περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος διεκδικεί ανανέωση της θητείας του στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Σε μήνυμά του, ο Γιώργος Αμανατίδης ανέφερε: «Η μεγάλη εμπιστοσύνη που του δείχνουν καθημερινά και το αίτημα εκατοντάδων πολιτών, από όλο το πολιτικό και γεωγραφικό φάσμα του τόπου, τον ώθησαν να αποδεχθεί τη δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού σχήματος που θα αξιοποιεί τη γνώση και την εμπειρία όλων των πολιτών, με έμφαση στη συλλογικότητα και στο αποτέλεσμα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς».

Επισημαίνει ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική απόφαση και πιθανή υπαναχώρησή του ή συμβιβασμοί θα ήταν ενάντια στις αρχές και στις αξίες με τις οποίες υπηρέτησε τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια».

«Η διαγραφή του Γιώργου Αμανατίδη από τη ΝΔ ήταν δεδομένη από τη στιγμή που επέλεξε να κατέβει υποψήφιος απέναντι στον νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη» αναφέρουν σχετικά πηγές της Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργο Αμανατίδης δεν κατάφερε να εκλεγεί στις εθνικές εκλογές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY