Πολιτικη & Οικονομια

Άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε η Βουλή

Αιχμές Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρένα Δούρου
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ρένα Δούρου: Άρση ασυλίας για τη συνέχιση της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι

Στην ομόφωνη άρση της ασυλίας της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι και να μην υπάρξει κίνδυνος παραγραφής προχώρησε η Βουλή σήμερα, Τρίτη (18.7). 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της άρσης ασυλίας, τα κόμματα προχώρησαν σε πολιτικές τοποθετήσεις. Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ της Ρένας Δούρου και της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu57ut44yxqh)

«Η τραγωδία θα είναι πάντα χαραγμένη στην ψυχή μου. Η οδύνη δεν παραγράφεται», είπε η Δούρου η οποία άφησε αιχμές στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως επιχείρησαν να διαμορφώσουν κλίμα ενοχής της. «Δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα και αγνοώντας το ακριβές νομικό πλαίσιο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να με δείξουν ως ένοχη για την εθνική τραγωδία. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κλίμα ενοχής μου για την πολιτική αλλά και φυσική μου εξόντωση. Δεν το κατάφεραν. Σε αυτό το δυσώδες μιντιακό περιβάλλον οι πολίτες ψήφισαν την παράταξή μου με 35%», δήλωσε. Η Ρένα Δούρου εκτίμησε πως η απαλλαγή της στο ακροατήριο θα είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί με αξιοπρέπεια ως πολιτικός.

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου στη Βουλή. «Η υπόθεση αυτή δεν αφορά την πολιτική υπόσταση κανενός. Η υπόθεση αυτή αφορά τα δίδυμα κοριτσάκια που έχασαν την ζωή τους και δεν έμεινε κανείς για να τα υπερασπιστεί. Το έγκλημα στο Μάτι εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα όχι μόνο στον βαθμό της αυτοδιοίκησης, υπήρξαν κεντρικές πολιτικές και πρωθυπουργικές ευθύνες που αναλήφθηκαν λεκτικά. Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι αναλαμβάνει ευθύνη και έπειτα ουδέν».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ