Πολιτικη & Οικονομια

Μια φορά που η ιστορία γράφτηκε με «εάν»

Χρωστάμε, έστω και τώρα, έναν ανδριάντα στην πρώτη και ανεπανάληπτη οργανωτική επιτροπή των εσωκομματικών εκλογών

102206-718213.jpg
Ιστορικός Του Παρόντος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια φορά που η ιστορία γράφτηκε με «εάν»

Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας το 2015, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι εθνικές εκλογές του 2023.

Είναι γνωστό ότι η Ιστορία δεν γράφεται με τα «εάν». Δηλαδή τι θα είχε συμβεί εάν... Κι όμως η ιστορία της χώρας μας τα τελευταία 8 χρόνια γράφτηκε χάρη στην ευόδωση ενός παράξενου «εάν». Ας θυμηθούμε: 22 Νοεμβρίου του 2015 ήταν προγραμματισμένες οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Αδιαμφισβήτητο φαβορί ο κυρίαρχος του κομματικού μηχανισμού, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα logistics των εσωκομματικών εκλογών τα είχε αναθέσει σε μία ομάδα επιτελικών στελεχών της εμπιστοσύνης του. Το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες άνθρωποι να στηθούν επί ώρες στην ουρά και να μην καταφέρουν να ψηφίσουν ποτέ.

Η οργή για την αναποτελεσματικότητα του κόμματος μεταφράστηκε από τους ίδιους τους νεοδημοκράτες σε μία εμφατική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διπλές εκλογές που ακολούθησαν (με προφανώς άλλη οργανωτική ομάδα εκλογών) τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Μητσοτάκης κατέλαβε τον χώρο του κέντρου και κέρδισε τον Τσίπρα σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις για ευρωεκλογές, δημοτικές εκλογές, περιφερειακές εκλογές, εθνικές εκλογές του 2019 και ξανά δύο φορές εθνικές εκλογές το 2023.

Το αποτέλεσμα είναι η χώρα μας να απολαμβάνει σήμερα μία κανονικότητα, η οποία πριν 8 χρόνια έμοιαζε αδιανόητη. Φανταστείτε όμως εάν είχε κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές ο Μεϊμαράκης. Ο Τσίπρας θα κυβερνούσε, όπως ο ίδιος με μετριοφροσύνη είχε δηλώσει, μέχρι να γεράσει και να βαρεθεί.

Χρωστάμε λοιπόν, έστω και τώρα, έναν ανδριάντα  στην πρώτη και ανεπανάληπτη οργανωτική επιτροπή των εσωκομματικών εκλογών!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ