Πολιτικη & Οικονομια

Ένας στους 4 δεν έχει υποβάλει φορολογική δήλωση - Έκκληση Χατζηδάκη

Εκπνέει η προθεσμία στις 31 Ιουλίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φορολογικές δηλώσεις
© Pixabay

Έκκληση Χατζηδάκη στους πολίτες να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις

Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 31 Ιουλίου και ένας στους τέσσερις φορολογούμενους δεν την έχει υποβάλει ακόμη.

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σε σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέσα στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «όσο καθυστερεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τόσο καθυστερεί και η υλοποίηση άλλων μέτρων, μεταξύ των οποίων και μέτρων στήριξης, όπως είναι το μάρκετ Market Pass».

Προς το παρόν έχουν υποβληθεί 4.735.000 φορολογικές δηλώσεις από το σύνολο των 6.600.000 (δηλαδή το 75%), άρα εκκρεμούν περίπου 1.865.000 δηλώσεις. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε εφικτό να υποβληθούν εμπρόθεσμα αυτές οι δηλώσεις.

Από την άλλη, δεν θα δοθεί παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τις 72 ή 120 δόσεις.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «έχουν γίνει βήματα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Παρά τα βήματα που έγιναν με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, υπάρχουν πράγματα τα οποία είχαν προγραμματιστεί και θα γίνουν. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι η νούμερο ένα πρόκληση για μένα, είναι προσωπικό στοίχημα. Αν μειώσουμε τη φοροδιαφυγή, θα μπορέσουμε στη συνέχεια να ρίξουμε περαιτέρω τους φορολογικούς συντελεστές. Σε αυτό που δίνουμε έμφαση είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Τα POS θα συνδεθούν με τις ταμειακές μηχανές τους πρώτους μήνες του 2024».  

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως θα δοθεί κανονικά το επίδομα της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu3c282uc58h)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ