Πολιτικη & Οικονομια

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα στη μετανάστευση μετά από δεκαετίες αποτυχιών

«Είμαστε κοντά σε ένα παγκόσμιο σύστημα βασισμένο σε κανόνες», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα στη μετανάστευση, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής   - Συμφωνία για οδικό χάρτη.
«Η Ευρώπη μετά από δεκαετίες επαναλαμβανόμενων αποτυχιών γυρίζει τώρα σελίδα στη μετανάστευση», τονίζει ο Μαργαρίτης Σχοινάς © EP/Philippe Buissin

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα στη μετανάστευση, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Συμφωνία για οδικό χάρτη.

«Η Ευρώπη μετά από δεκαετίες επαναλαμβανόμενων αποτυχιών γυρίζει τώρα σελίδα στη μετανάστευση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσθέτοντας ότι «είμαστε κοντά σε ένα παγκόσμιο σύστημα βασισμένο σε κανόνες».

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «υπάρχει ακόμα δουλειά μπροστά», ωστόσο «έχουμε έναν οδικό χάρτη που όλοι συμφωνήσαμε, ο οποίος εφαρμόζεται τώρα και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους συννομοθέτες να ολοκληρώσουν το έργο».

Σε σχέση με το ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου επισήμανε ότι «είναι μια ακόμη έκκληση για δράση, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη να εντατικοποιήσουμε τη δουλειά μας με τις χώρες εταίρους, να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας κατά της διακίνησης μεταναστών».

Επίσης, τόνισε ότι το ναυάγιο «ήταν σοκ, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη» καθώς και ότι «όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν πρέπει να απαντηθούν στο πλαίσιο του πού συνέβη αυτό. Είμαστε μία Ένωση δημοκρατιών. Δεν αυτοσχεδιάζουμε νομικές διαδικασίες. Πρέπει να δουλέψουμε με το σύστημα που υπάρχει. Σημειώνουμε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διέταξε άμεση ποινική έρευνα. Καλωσορίζουμε ότι οι Έλληνες εισαγγελείς ξεκίνησαν ήδη να εργάζονται πάνω σε αυτό».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ανέφερε ότι ο στόχος παραμένει η επιδίωξη ολοκληρωμένων win-win εταιρικών σχέσεων με τρίτες χώρες, βασισμένες σε αμοιβαία επωφελή συνεργασία, καθώς και ότι η δουλειά σε σχέση με τις νομικές οδούς αποτελεί βασικό κομμάτι σε ολόκληρο το παζλ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ