Πολιτικη & Οικονομια

«Ήθελα να καταλάβει ότι βγήκε νικητής»: Ο Άκης Σκέρτσος για την περιπέτεια υγείας του γιου του (βίντεο)

Το μήνυμα έναν χρόνο μετά την εγχείρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Άκης Σκέρτσος: Η συγκίνηση για την περιπέτεια υγείας του γιου του, Βασίλη - Το μήνυμα μετά την εγχείρηση 

Ο Άκης Σκέρτσος μίλησε σήμερα στο Mega για την περιπέτεια υγείας που είχε ο γιος του, Βασίλης. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ πριν από έναν χρόνο είχε κάνει γνωστό ότι ο γιος του υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την «πλήρη ανάταξη της λειτουργίας, αλλά και σωστή επανατοποθέτηση λεπτού και παχέος εντέρου», καθώς ο μικρός Βασίλης «είχε εκ γενετής κακή τοποθέτηση των εντέρων του που οδήγησε σε οξεία συστροφή».

«Συγκινούμαι και τώρα γιατί ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο και για όλους μας. Ήθελα να καταλάβει ότι βγήκε νικητής. Και ήθελα να καταλάβουν όσοι διάβασαν την ανάρτηση που έκανα ότι οι δυσκολίες είναι μέσα στη ζωή αλλά μπορείς να τις αντιμετωπίσεις και να βγεις πιο πλούσιος τελικά μέσα από αυτές», είπε ο Άκης Σκέρτσος για την περιπέτεια του γιου του και πρόσθεσε: 

«Μέσα από αυτές μπορείς να κατακτήσεις νέα επίπεδα και αυτογνωσίας για τις δυνατότητες που έχεις ως άνθρωπος». Ο Άκης Σκέρτσος παραδέχθηκε: «Ναι, φοβηθήκαμε πολύ. Πάρα πολύ». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctjv1889x21d)

Άκης Σκέρτσος: Γιατί αποκάλυψε την περιπέτεια υγείας του παιδιού του

Ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι πριν από έναν χρόνο μίλησε για την περιπέτεια υγείας του γιου του, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα πρωτίστως στον μικρό Βασίλη. «Ήταν ένα μήνυμα για τον ίδιο, γιατί και εκείνος είχε σοκαριστεί», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. 

Ο Άκης Σκέρτσος με τη σύζυγο και τον γιο του
Ο Άκης Σκέρτσος με τη σύζυγο και τον γιο του σε παλαιότερη λήψη © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τι είχε γράψει πριν από έναν χρόνο για περιπέτεια του γιου του

Τον Αύγουστο του 2022 μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, ο Άκης Σκέρτσος είχε αναφερθεί αναλυτικά στο πρόβλημα υγείας του γιου του. 

«Οι τελευταίες δυο εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για τους τρεις μας, πρωτίστως για τον Βασίλη μας, αλλά και για την Αυγή και εμένα. Συνεχείς εμετοί, έντονος πόνος στην κοιλιά και απόφραξη του εντέρου οδήγησαν στη διάγνωση ότι ο μικρός μας είχε εκ γενετής κακή τοποθέτηση των εντέρων του που οδήγησε σε οξεία συστροφή και τελικά σε ένα αναπόφευκτο, δύσκολο τρίωρο χειρουργείο την περασμένη Τετάρτη.

» Το χειρουργείο χάρη στον εξαιρετικό και έμπειρο παιδοχειρούργο Κωνσταντίνο Νίκα και την ιατρική και νοσηλευτική του ομάδα, πέτυχε ευτυχώς πλήρη ανάταξη της λειτουργίας αλλά και σωστή επανατοποθέτηση λεπτού και παχέος εντέρου. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και δημόσια. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ επίσης στην καθηγήτρια παιδιατρικής κα. Χριστίνα Κανακά και την ομάδα της στο Παίδων που αποτελούν έναν θησαυρό για το εθνικό σύστημα υγείας. Οι άνθρωποι αυτοί μας έκαναν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Χάρισαν ξανά πίσω στον μικρό μας την πολύτιμη υγεία του. Δεν θέλω ούτε να φανταστώ τι θα σήμαινε να αργούσαμε λίγες ώρες ακόμη.

» Ο λόγος όμως που κάνω δημόσια αυτή την ανάρτηση, παρότι εκθέτω ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα, είναι άλλος.
Πρώτα και κύρια γιατί θέλω να ξέρει και να πιστέψει ο Βασίλης μας πόσο δυνατός είναι αλλά και πόσο πιο δυνατός βγήκε από αυτό το χειρουργείο. Είναι ένα μεγάλο σοκ για τα παιδιά όταν εκπίπτουν από τη σφαίρα του «άτρωτου» που περιβάλει την παιδική ηλικία και αθωότητα. Αυτή η βίαιη συνάντηση με τη σκληρή πραγματικότητα ότι όλοι είμαστε ατελείς και τρωτοί μπορεί να τα πληγώσει αφάνταστα. Και θέλει πολλή δουλειά για να συμφιλιωθείς μαζί της…δουλειά που δυστυχώς πολλοί ενήλικοι ή μεσήλικοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσουν.

» Βασίλη μου είσαι ένας μαχητής και νικητής της ζωής ήδη από πολύ μικρή ηλικία και θέλω να το βάλεις καλά στο μυαλό σου αυτό. Η τομή που σου άφησε αυτή η δοκιμασία δεν είναι ούτε άσχημη ούτε κακή. Είναι ένα παράσημο. Είναι ολόδικη σου, είναι αυτή που σε κάνει ξεχωριστό και πρέπει να την αγαπήσεις.

» Ο δεύτερος λόγος αφορά τους γονείς μικρών παιδιών. Παρότι η συγκεκριμένη πάθηση είναι σχετικά σπάνια και εντοπίζεται στο 90% των περιπτώσεων στον προγεννητικό έλεγχο, στη δική μας περίπτωση αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το παιδί να ταλαιπωρείται για σχεδόν 12 χρόνια με -συχνότερες σε μικρή ηλικία και πιο αραιές όσο μεγάλωνε- κρίσεις εμετού και πόνου στο στομάχι.

» Η συμπτωματολογία είναι πολύ συγκεκριμένη: επαναλαμβανόμενοι εμετοί, έντονος πόνος στην κοιλιά και απόφραξη εντέρου. Αν συμβαίνουν σωρευτικά και τα τρία τότε πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ το παιδί να κάνει υπέρηχο και να το δει παιδογαστρεντερολόγος και παιδοχειρούργος. Μην το αμελήσουν όσοι γονείς αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.
Κλείνω με μια φωτογραφία που με γεμίζει συγκίνηση μαζί με χαρά και αισιοδοξία. Με αυτό το ήρεμο χαμόγελο της επίγνωσης ότι, ναι, η ζωή είναι γεμάτη και με δυσκολίες και δοκιμασίες αλλά με τη βοήθεια της επιστήμης, με πίστη και προσπάθεια μπορούμε να τις υπερβούμε, και έτσι να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ώριμοι αλλά και πιο συμφιλιωμένοι με το πεπρωμένο της ανθρώπινης τρωτότητας. Μόνο έτσι μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας αλλά και να χαρούμε πραγματικά και ουσιαστικά το δώρο της ζωής».

Οι τελευταίες δυο εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για τους τρεις μας, πρωτίστως για τον Βασίλη μας, αλλά και για την Αυγή...

Posted by Akis Skertsos on Wednesday, August 10, 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου
Η δημοκρατία και το βέλος του χρόνου

Οι πολίτες που, δικαιολογημένα ή όχι, θέλγονται από τις σειρήνες των ακραίων εθνικιστικών ρητορικών καλό είναι να θυμούνται ότι καμία ελευθερία και κανένα δικαίωμα δεν είναι οριστικά κεκτημένα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.