Πολιτικη & Οικονομια

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία αγαπάει τους πάντες - Όταν γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια»

Τι απαντά για το κόμμα «Νίκη» και τη συμμετοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Εκλογές 2023 - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η απάντηση του για το κόμμα «Νίκη» και τη συμμετοχή του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μία σύντομη δήλωση του στο Open αναφέρθηκε στην προσπάθεια ιερέων και ιεραρχών να ασκήσουν επιρροή υπέρ κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

«Η Εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπει ότι γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια» είπε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συμπλήρωσε: «αγαπάμε τους Χριστιανούς Έλληνες όσο αγαπάμε και όλους τους Έλληνες». Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε για το κόμμα «Νίκη»: «Όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε είτε είναι Χριστιανοί είτε μη Χριστιανοί είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctbauo91ooq1)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Δεν πρόκειται να ανεχθώ τη χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δημόσια δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας» στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, με δήλωσή του στις 27 Μαΐου. 

«Δεν πρόκειται να ανεχθώ ούτε την χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε και της οικειοποίησής Της από τους οιουσδήποτε παραχαράκτες της πίστης μας, που, εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς, ούτε όμως την ομοίως βλάσφημη απόπειρα στοχοποίησης της Εκκλησίας μας ως δήθεν παράγοντα ‘'υπόγειας'' ή ‘'μυστικής'' ανάμιξης σε διαδικασίες και σε ζητήματα απολύτως αλλότρια με την αποστολή Της», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι επιχειρείται «με ανάρμοστο, ανοίκειο και δόλιο τρόπο και προς εξυπηρέτηση προφανών σκοπιμοτήτων» η δήθεν «εμπλοκή» της εκκλησίας, στα πολιτικά δρώμενα, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών. «Η Εκκλησία μας, όπως σοφά και έγκαιρα, είχε επισημάνει ο μεγάλος προκάτοχός μου Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ ούτε πολιτεύεται, ούτε συμπολιτεύεται, ούτε αντιπολιτεύεται, ούτε ‘'κομματίζεται'' θα πρόσθετα εγώ, αλλά πορεύεται», είχε επισημάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ