Πολιτικη & Οικονομια

Καϊλή: «Πανικοβλήθηκα όταν είδα το δημοσίευμα για τη σύλληψη του Τζιόρτζι και τα χρήματα»

Η συνέντευξη στη βελγική De Standaard

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Εύα Καϊλή - Qatargate: Η συνέντευξη για τη σύλληψη του Τζιόρτζι, τα χρήματα στο σπίτι και τις εβδομάδες στη φυλακή

Η Εύα Καϊλή παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα του Βελγίου De Standaard και περιέγραψε όσα έγιναν από την ημέρα που συνελήφθη ο σύντροφός της. Η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι

«Δεν ήξερα καν ότι ήταν εκεί τα χρήματα. Εκείνο το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου, ο σύντροφός μου και εγώ είχαμε κατέβει στο γκαράζ μας. Αλλά η αστυνομία ήταν εκεί και συνέλαβε τον άντρα μου. Το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε. Σε μένα είπαν, “Δεν είναι για σένα. Έχεις βουλευτική ασυλία”. Δεν είπαν γιατί έπρεπε να έχουν τον Φραντσέσκο. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να κάνει με ένα τροχαίο ατύχημα. Σοκαρίστηκα. Έστειλα πρώτα τον πατέρα μου έξω από το διαμέρισμα και του είπα να πάει την κόρη μου μια βόλτα μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει», δήλωσε αρχικά στην εφημερίδα η Εύα Καϊλή και πρόσθεσε ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να καλέσει ήταν τους λίγους Βέλγους που γνώριζε, τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλλα και τη Μαρί Αρένα. Ωστόσο, κανείς δεν ήξερε περί τίνος επρόκειτο.

«Ώσπου ξαφνικά φίλοι μου έστειλαν ένα άρθρο από την Soir στο τηλέφωνό μου που έγραφε ότι ο σύζυγός μου και ο Παντσέρι είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρθηκαν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα», δήλωσε η Εύα Καϊλή. 

Εύα Καϊλή: Πώς περιγράφει τις συνθήκες κράτησής της στη φυλακή - «Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου»

Παρότι στη συνέντευξή της δεν θέλησε να απαντήσει για το αν είναι ακόμη ζευγάρι με τον σύντροφό της, η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε στις συνθήκες κράτησής της στη φυλακή και το διάστημα που πέρασε μακριά από το παιδί της. «Αρχικά δεν μου επιτρεπόταν να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα, που μέχρι τότε δεν ήταν ποτέ μακριά μας. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην καρδιά της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω. Δεν μπορώ να δεχτώ αυτού του είδους τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

Qatargate: «Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν», δηλώνει η Εύα Καϊλή
© Corriere della Sera

Εύα Καϊλή: Τι λέει για την ομιλία της στην Ευρωβουλή για το Κατάρ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στην εφημερίδα του Βελγίου, η Εύα Καϊλή αναφέρθηκε στην ομιλία της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το Κατάρ. «Το Κατάρ είχε βοηθήσει την Ευρώπη με πετρέλαιο και φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, μου είχε ζητήσει να είμαι υπεύθυνη στο κοινοβούλιο για τις σχέσεις με τα κράτη του Κόλπου. Αυτή η ομιλία στην οποία αναφέρεστε ήταν η μόνη φορά που έπαιξα πραγματικά πολιτικό ρόλο στο Κοινοβούλιο. Είπα στο κοινοβούλιο –μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο– ότι στο Κατάρ ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά τη θέσπιση κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους. Με αυτή την ομιλία ήμουν ακριβώς στην ίδια γραμμή με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ). Ήταν και η θέση του κοινοβουλίου. Αυτό που λέω δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο αν το βγάλεις εκτός πλαισίου. Και η επίσκεψη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν μια προσωπική πρόσκληση. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έπρεπε να έχω εμπλακεί με επιτροπές για παράνομες συσκευές υποκλοπής, όπως η επιτροπή Pegasus. Αυτό έχει εξοργίσει τις μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε η Εύα Καϊλή.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Qatargate

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ