Πολιτικη & Οικονομια

Η Εύα Καϊλή επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της - Με ποιες προϋποθέσεις θα συμμετέχει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο - Ποιοι περιορισμοί της επιβάλλονται λόγω του Qatargate.
Δεκτό έγινε το αίτημα της Εύας Καϊλή να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου © European Parliament Multimedia Centre/Genevieve Engel

Εύα Καϊλή: Επιστρέφει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο - Ποιοι περιορισμοί της επιβάλλονται λόγω του Qatargate

Δεκτό έγινε από το δικαστικό συμβούλιο το αίτημα της Εύας Καϊλή να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Χθες ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο συνεργάτης του –Βέλγος δικηγόρος της– Σβεν Μαρί, βρέθηκαν στο προδικαστικό συμβούλιο, ζητώντας να επιστραπεί στην κ. Καϊλή να συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, δηλαδή στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή, μετά την απόφαση να της αφαιρεθεί το «βραχιολάκι», είναι να παραμείνει στο Βέλγιο.

Το αίτημα έγινε δεκτό και δόθηκε το «πράσινο φως» ώστε να επισκέπτεται το Στρασβούργο.

Όπως αποφασίστηκε, η κ. Καϊλή μπορεί να έρχεται σε επαφή με δημοσιογράφους και να δίνει συνεντεύξεις, όμως δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Qatargate μέσω του Τύπου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct80x0q5ou81)

Εύα Καϊλή: Τι είχε δηλώσει στην πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της στη γαλλική Liberation, η Εύα Καϊλή περιέγραψε τα συναισθήματά της μετά τη φυλάκισή της για την υπόθεση Qatargate, ενώ επαναλαμβάνει πως «δεν έχει κανέναν ρόλο στην υπόθεση».

Σημειώνεται πως η συνέντευξη δόθηκε στο σπίτι της πρώην Ευρωβουλευτού, έναν μήνα πριν από την απόφαση των βελγικών αρχών να της αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης (25 Μαΐου). 

Η κ. Καϊλή περιγράφει με λεπτομέρειες το τι συνέβη την ημέρα της σύλληψής τόσο της ίδιας όσο και του Φραντσέσκο Τζόρτζι. «Είχα παραλύσει από τρόμο» τιτλοφορείται η συνέντευξη, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για έναν χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της και μίλησε και για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ.Τζόρτζι). Έχω ζήσει σχέσεις στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα». Επίσης, η Εύα Καϊλή είπε στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, στην Κύπρο ή στον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναέλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ