- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Ρόδο: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας
«H παράταξη θα ξαναγίνει η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός»
Εκλογές 2023 - Νίκος Ανδρουλάκης από τη Ρόδο: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας - Εκτενής αναφορά στην οικονομία και τους μισθούς.
H παράταξη του ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει «η πραγματική εναλλακτική που χρειάζεται ο ελληνικός λαός», τόνισε κατά την ομιλία του στη Ρόδο σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη για «περιφρόνηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού».
«Θα βάλουμε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι σε όσους νομίζουν ότι θα δεχθούμε αυτά που μας ζητάνε», είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του κάνοντας ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει πίσω.
Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ σε λίγα χρόνια θα είναι ξανά ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας και η πραγματική εναλλακτική προοδευτική παράταξη που χρειάζεται η χώρα.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του στην οικονομία και τους μισθούς, υπογραμμίζοντας ότι οι μισθοί αυξάνονται μόνο ονομαστικά και πως τα εισοδήματα θα μειωθούν το 2023 με τις όποιες συνέπειες έχει αυτό για τους εργαζόμενους και την μεσαία τάξη.
Νίκος Ανδρουλάκης: «Όλα τα στοιχεία δείχνουν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού»
«Όλα τα στοιχεία δείχνουν τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι στην Πορτογαλία -που είχε αντίστοιχα δεδομένα με την Ελλάδα, τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά.
«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου σε μια κυβέρνηση λαϊκιστών με γραβάτες, που περιφρονεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τα πραγματικά προβλήματά του, αυξάνοντας καθημερινά τις ανισότητες εις βάρος της μεσαίας τάξης» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για τους φόρους, τονίζοντας ότι η ΝΔ υπηρετεί τους λίγους εις βάρος των πολλών.
Παράλληλα, εξήγησε ότι η φορολόγηση που ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφορά στα μερίσματα και όχι στα κέρδη των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων. «Η αγωνία τους δεν είναι η μεσαία τάξη, αλλά οι ελάχιστοι που τους στηρίζουν», συμπλήρωσε.
Κριτική Ανδρουλάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύεται ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που πήρε 40% ο κ. Μητσοτάκης
Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι άλλαξε τη στάση του για τη φορολόγηση των υπερκερδών και των μερισμάτων. «Αποδεικνύεται περίτρανα ποιοι έχουν σταθερές θέσεις και ποιοι είναι οι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας και είναι οι υπεύθυνοι που πήρε 40% ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο γνήσιος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας τις θέσεις του κόμματός τους για αλλαγές στο ΦΠΑ, στο αφορολόγητο των γονικών παροχών και τη μείωση των έμμεσων φόρων.
«Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ θα τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, γιατί λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Στο Καστελλόριζο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
«Ήταν ταγμένος στην αποστολή του δημόσιου λειτουργού»
Η ημερομηνία που περιμένουν πώς και πώς οι καταναλωτές
«Δεν πρέπει η πορεία αυτή να σταματήσει»
Τα κρίσιμα ζητήματα για τα πανεπιστήμια που μπαίνουν στην ατζέντα
Αυξήσεις έως και 55% στην ενέργεια - Έντονες πιέσεις σε στέγαση, μεταφορές και υπηρεσίες
Η απόφαση για την ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ελήφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι δικαιούχοι και τα ποσά που δίνονται
Γιατί τα λόγια του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Πνύκα δεν έχουν καμία σημασία
Ποιες μεταφορές μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εφορίας
Η απάντηση για τα σχόλια που δέχθηκε
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, που φέρνει στο προσκήνιο τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.