Πολιτικη & Οικονομια

Κώστας Αχ. Καραμανλής από Σέρρες: «Ο Τσίπρας συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη»

Η πρώτη δήλωση για το εκλογικό αποτελέσμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Αχ. Καραμανλής
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023 - Κώστας Αχ. Καραμανλής από Σέρρες: Οι αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη δήλωση για το εκλογικό αποτελέσμα

Πρώτος εξελέγη στις Σέρρες ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, λαμβάνοντας 23.168 ψήφους. Στην πρώτη του δήλωση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, αφήνει αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν, επίσης, υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια. 

«Για πρώτη φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε στις Σέρρες για να αναμετρηθεί προσωπικά με έναν υποψήφιο βουλευτή. Συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη» δήλωσε ο βουλευτής Σερρών. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί από το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μεταφορών λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και η ένταξή του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, λίγες εβδομάδες μετά είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή

«Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μια τεράστια νίκη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ένα αποτέλεσμα πρωτοφανές στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, που γεμίζει την παράταξή μας ευθύνη.

Σε αυτές τις εκλογές, αναμετρήθηκαν δυο πολιτικές σχολές: Από τη μία πλευρά, η σχολή της υπευθυνότητας, του προγράμματος και των έργων. Απέναντι στη σχολή του λαϊκισμού, της εχθροπάθειας και της δημαγωγίας.

Οι πολίτες με ωριμότητα επέλεξαν την πολιτική της ευθύνης και των αποτελεσμάτων. Επέλεξαν σταθερότητα και συνέχεια. Έδωσαν εντολή στη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια και να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα της χώρας. Να κρατήσει με ασφάλεια το τιμόνι της πατρίδας, όπως αυτή η παράταξη έχει μάθει να κάνει στις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο.

Τούτη την ώρα όμως, πέρα από τη μεγάλη χαρά για την ιστορική νίκη της παράταξης, δεν μπορώ να κρύψω και τη βαθιά μου συγκίνηση για την ηχηρή απάντηση που έδωσαν οι Σερραίες και οι Σερραίοι, στις χωρίς μέτρο προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκα.

Για πρώτη φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε στις Σέρρες για να αναμετρηθεί προσωπικά με έναν υποψήφιο βουλευτή. Συνετρίβη από έναν ολόκληρο Νομό, που του γύρισε την πλάτη.

Γιατί οι Σέρρες απέδειξαν ότι πράγματι είναι ένα Κάστρο της Δημοκρατίας. Και τα Κάστρα δεν πέφτουν με δημαγωγία και κυνικές λαϊκίστικες πρακτικές. Τα Κάστρα μένουν όρθια διότι υπάρχουν οι Πολίτες που ξεχωρίζουν κι αναδεικνύουν την αλήθεια και τιμωρούν τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για τη στήριξή τους. Και τους υπόσχομαι ότι το σύνθημά μου: “Μαζί συνεχίζουμε”, είναι δέσμευση. Μαζί προχωράμε μπροστά, για τις Σέρρες, για τη νέα Ελλάδα.

Κι αυτή η προσπάθεια ξεκινάει από σήμερα. Πάντα με μέτρο, σοβαρότητα και πολιτικό πολιτισμό, προχωράμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη και στις επόμενες εκλογές, που θα εκλέξουν την ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ