- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές 2023 - Αποτελέσματα σταυροδοσίας: Οι πρώτοι σε ψήφους και οι εκπλήξεις
Ο Νίκος Δένδιας τερματίζει πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς για τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Δένδιας υπήρξε υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Αθήνας και κατάφερε να πάρει -στο 99,5% της ενσωμάτωσης- 92.202 ψήφους, αφήνοντας δεύτερο με «καπέλο» σχεδόν 50.000 ψήφων τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Πρόκειται για τον βουλευτή με τις περισσότερες ψήφους από κάθε κόμμα.
Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών αφήνει πίσω του με διαφορά 20.000 ψήφων τον Κωστή Χατζηδάκη, που στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας συγκέντρωσε 70.904 ψήφους., αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη που έχει 63.276 σταυρούς στην ίδια Περιφέρεια. Στην Α' Αθήνας ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκοψε πρώτος το νήμα με 54,363 ψήφους και διαφορά σχεδόν 11.000 από τον Βασίλη Κικίλια. Όμως, και η Σοφία Ζαχαράκη στην πρώτη της υποψηφιότητα σε εκλογές τα πήγε πολύ καλά, τερματίζοντας πρώτη στην Ανατολική Αττική με 51.812 ψήφους, αφήνοντας πίσω κατά 9.000 περίπου χιλιάδες τον Μάκη Βορίδη.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, «μάχη» για τους περισσότερους σταυρούς δίνουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Αθηνά Λινού στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Η διαφορά τους αυτήν την ώρα είναι μόνον 4 ψήφοι, καθώς 23.865 σταυρούς έχει συγκεντρώσει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και 23.861 η καθηγήτρια Ιατρικής. Νάσος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Τζανακόπουλος συγκεντρώνουν 19.152 και 16.234 ψήφους αντίστοιχα στην Α' Αθήνας, ενώ κοντά στις 20.000 βρίσκεται ο Νίκος Παππάς στον Νότιο Τομέα με 19.664 ψήφους και τη Ραλλία Χρηστίδου να ακολουθεί με 16.372 ψήφους. Στην Α' Θεσσαλονίκης η Κατερίνα Νοτοπούλου τερμάτισε πρώτη με 15.883 ψήφους, ενώ δεύτερη η Ράνια Θρασκιά με 14.990 ψήφους.
Στο ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη ήταν εκείνη που συγκέντρωσε τις περισσότερους ψήφους για το ΠΑΣΟΚ, τερματίζοντας με 10.594 ψήφους και αφήνοντας εκτός Βουλής τον Ανδρέα Λοβέρδο. Η Νάντια Γιαννακοπούλου συγκέντρωσε 9.119 ψήφους στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος 7.930 ψήφος στην Α' Αθήνας.
Πρώτη των πρώτων στο ΚΚΕ είναι η Σεμίνα Διγενή στον Νότιο Τομέα της Αθήνας, που συγκέντρωσε 13.126 ψήφους. Ακολουθεί στην Α' Αθήνας η Λιάνα Κανέλλη με 11.104 ψήφους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών
Ο νευροχειρουργός τονίζει τους κινδύνους και την έγκαιρη παρέμβαση
Συζήτηση για Ιράν, ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ και διπλωματικές πρωτοβουλίες ειρήνευσης
Με αφορμή το ζήτημα του Μάκαριου Λαζαρίδη
«Η Ευρώπη πιο ανθεκτική από το 2022»
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εντείνει την παγκόσμια αβεβαιότητα σε μία περίοδο πιεσμένων δημόσιων οικονομικών
Ολοκληρώθηκε η τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2
Στα 270 δισ. κ.μ. αερίου τα δυνητικά αποθέματα
Τι ισχύει με τη διαδοχική άρνηση σε προτάσεις εργασίας της ΔΥΠΑ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου
«Το Φόρουμ ωριμάζει και η Ελλάδα γίνεται επίκεντρο για τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο Συμεών Τσομώκος
Η δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για ανανέωση της θητείας του
Δείτε αν είστε στους δικαιούχους
Ποιοι και πότε πληρώνονται λιγότερα
Ενημερώσεις για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ θα δίνονται από το νοσοκομείο
Μήνυμα σταθερότητας και ταχύτερης μείωσης χρέους από τη Σύνοδο του ΔΝΤ
Η δουλειά έχει γίνει: το δημόσιο χρήμα μοιράστηκε κι αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία
Υπέρβαση στόχων με ώθηση από τα φορολογικά έσοδα και τη συγκράτηση δαπανών
Στο κέντρο της Αθήνας πωλείται ακριβότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.