- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,7 μονάδων υπέρ της ΝΔ
Ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο debate
Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση Alco: Διαφορά 6,7 μονάδων υπέρ της ΝΔ - Από 34,7% ως 38,7%
Στις 6,7 μονάδες διαμορφώνεται το προβάδιμσα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha, λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαϊου. Ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO, Κώστας Παναγόπουλος, ανέλυσε τα ευρήματα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Διαφορά για τη ΝΔ 6,7 μονάδων στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση, ενώ στην εκτίμηση πλησιάζει τις 7 μονάδες, με κατώφλι το 34,7% και ταβάνι το 38,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται από 27,3% έως 31,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται κάτω από το διψήφιο ποσοστό, μεταξύ 7,8-9,8%.
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ έχει διαφορά 6,7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει 32,7% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 8,3%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική Λύση 3,7% και το ΜέΡΑ25 3,5%.
Στην εκτίμηση ψήφου της Alco, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,7-38,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27,3%-31,3%. Το ΠΑΣΟΚ από 7,8% έως 9,8%, το ΚΚΕ από 5,9% έως 7,9%, η Ελληνική Λύση από 2,7% έως 4,5%, το ΜέΡΑ25 από 2,6% έως 4,4% και άλλο κόμμα από 9,7% έως 12,7%.
Παράλληλα, ο δικομματισμός ενισχύεται, καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν τις συσπειρώσεις τους. Η ΝΔ εμφανίζει βαθμό συσπείρωσης 77%, το ίδιο ποσοστό και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το 35% πιστεύει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τον ίδιο και την οικογένειά του, το 26% πιστεύει το ίδιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 35% απαντά καμία από τις δύο.
Σύμφωνα με την ALCO, η κυβέρνηση ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει τη θετική πορεία της Ελλάδας στα χρόνια που έρχονται απαντά το 36%. Το 23% απαντά το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 36% απαντά «καμία από τις δύο».
Όσον αφορά την εντύπωση που προκάλεσαν στο ντιμπέιτ οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετείχαν σε αυτό, το «κανένας» ήταν ο νικητής της τηλεμαχίας.
Το 25% θεωρεί ότι την καλύτερη εντύπωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 18% ο Αλέξης Τσίπρας, το 7% ο Νίκος Ανδρουλάκης, το 6% ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το 4% ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 9%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.