Πολιτικη & Οικονομια

Κουτσούμπας από Θεσσαλονίκη: Ο λαός μπορεί να κάνει την έκπληξη στις 21 Μαΐου

Απέκλεισε τη ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας ο γ.γ. του ΚΚΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Κουτσούμπας

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ ώστε να υπάρξει «δυναμική αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση» έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Μέσα από όλη την προεκλογική περίοδο έχει αποδειχθεί -από τα ίδια τα χείλη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ότι και η επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τις αντιλαϊκές ράγες» εκτίμησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα μείνει απλά στην κάλπη. Θα κατατεθεί άμεσα στους αγώνες, θα δυναμώσει τον ίδιο το λαό. Θα δυναμώσει άμεσα, χωρίς χρόνο αναμονής τον αγώνα του, την δυναμική αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση» τόνισε.

Όπως τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ, «μέσα σε αυτές τις εκλογές από όλη την Ελλάδα γεννιέται ένα αισιόδοξο μήνυμα: Είναι πολύ περισσότεροι, όσοι πλέον με πιο καθαρό μυαλό, βγάζουν ευρύτερα συμπεράσματα, κατανοούν ότι όσα ζήσαμε και ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν τυχαία. Βλέπουν πιο καθαρά, ότι τελικά όλα όσα πλήγωσαν το λαό μας, ενώνονται με το ίδιο νήμα. Είναι περισσότεροι αυτοί που αρχίζουν να πιστεύουν στη δύναμή τους, που βλέπουν ότι για να βελτιωθεί η ζωή μας, χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να ψάχνουμε απλά τον επόμενο λιγότερο χειρότερο, που θα αποδειχθεί τελικά περισσότερο χειρότερος από τον προηγούμενο».

«Είναι δεκάδες χιλιάδες, ειδικά οι νέοι, που τους συναντάμε παντού, που λένε ότι τα όνειρά τους δεν χωράνε σε μια πολιτική που το ταβάνι της δεν είναι οι δυνατότητες της εποχής μας, αλλά η “δημοσιονομική σταθερότητα”, οι στόχοι για “αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας” και κυρίως τα πολλά κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό και απαντούν συνεχώς “κανένας” στην ερώτηση, ποιος είναι πιο “κατάλληλος” από τους δύο για να κυβερνήσει» συνέχισε.

«Είναι εκατοντάδες χιλιάδες όσοι, στο δίλημμα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, απαντάνε πλέον χωρίς αμφιβολία, οι ζωές μας. Το απέδειξαν και οι τεράστιες παλλαϊκές κινητοποιήσεις μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Το δείχνουν σταθερά και οι δικές τους μετρήσεις. Ε, όλοι αυτοί τώρα, μπορούν να κάνουν το βήμα» σημείωσε και τόνισε:

«Είναι στο χέρι μας, μαζί να κάνουμε τη διαφορά, να εκφραστεί όλος αυτός ο προβληματισμός, η οργή, η αγανάκτηση, τα ερωτηματικά για το τι μπορεί να γίνει, σε μια ξεκάθαρη επιλογή: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δεν προτίθεται να δώσει ψήφο ανοχής σε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας. «Είναι χιλιάδες αυτοί που τώρα εκτιμούν πιο πολύ την καθαρή θέση του ΚΚΕ για καμία στήριξη, καμιά ανοχή σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

«Ό,τι πρόσημο κι αν έχει, όποιο σχήμα ή συνδυασμό κομμάτων που τελικά θα οδηγήσει το λαό στο ίδιο αποτέλεσμα, αφού, έχουν κοινή γραμμή πλεύσης και στρατηγικής με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης περιλαμβάνει πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2025 για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, το υπερμνημόνιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι έρχεται… Γι’ αυτό και χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για να την αντιμετωπίσει.» συμπλήρωσε.

Παρακολουθήστε την ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ:

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.