Πολιτικη & Οικονομια

Αntonio Taquis: «Κλειδί» η ύπαρξη ελληνικής πρεσβείας στον Παναμά

Μίλησε στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Antonio Taquis και ο Βασίλης Γαβαλάς στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ο Βασίλης Γαβαλάς και ο Antonio Taquis στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Antonio Taquis: Ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έβαλε στο επίκεντρο τον Παναμά

Για τη στρατηγική σημασία της ίδρυσης ελληνικής πρεσβείας στον Παναμά μίλησε στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Antonio Taquis, διευθύνων σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα.

Κατά τη συζήτηση με τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του ΔΙΚΤΥΟΥ και σύμβουλο επενδυτικών σχέσεων, Βασίλη Γαβαλά, ο Antonio Taquis υπογράμμισε ότι:

«Ο Παναμάς είναι η χώρα κλειδί για τις επιχειρήσεις, την ναυτιλία και τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, γιατί στο έδαφος του βρίσκονται όλα τα περιφερειακά γραφεία αυτών των χωρών, υπάρχουν όλες οι κατάλληλες υπηρεσίες διαμεσολάβησης και σχέσεων, αλλά και εκεί φθάνουν απευθείας από την Ευρώπη ολες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Ο Παναμάς θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η "Γενεύη" της Λατινικής Αμερικής, καθώς υπάχουν free trade agreements ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Κίνα με τις χώρες αυτές και φυσικά μια πρεσβεία της Ελλάδας εκεί θα προστατέψει τα συμφέροντα των Ελλήνων πλοιοκτητών και επιχειρηματιών και θα αποτελέσει μεγάλο στήριγμα στις όποιες συναλλαγές και διαμεσολαβήσεις απαιτούνται για τις εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας».

Αφού ο κ. Γαβαλάς επαίνεσε τον κ. Taquis για την καθοριστική του συμβολή στην ίδρυση πρεσβείας, με την παραχώρηση στο Ελληνικό Δημόσιο του κτιρίου που θα στεγάσει την πρεσβεία στο Πάναμα Σίτι καθώς και την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων, ο τελευταίος τόνισε: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έβαλε στο επίκεντρο τον Παναμά, μια χώρα τόσο μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την ελληνική ναυτιλία, το εμπόριο και τον τουρισμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο ομογενής επιχειρηματίας Antonio Taquis ήταν ο πρώτος που έθεσε θέμα ίδρυσης ελληνικής πρεσβείας στο Panama City, ενώ συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην επίσκεψη του τελευταίου στον Παναμά, προ εβδομάδων, ξεναγώντας τον στο κτίριο που παραχώρησε για την ελληνική πρεσβεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ