Πολιτικη & Οικονομια

Χώρα ανοχής

Ο τόπος στον οποίο μπορούν να εκτονώσουν τις ιδεολογικές τους ορμές και να ικανοποιήσουν τις ιδεολογικές τους φαντασιώσεις

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χώρα ανοχής
© EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει τη στάση του επικεφαλής τπου ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου.

Η στάση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, συντρόφου Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος παρότι αναπληρωτής καθηγητής στο (ιδιωτικό*, εξαιρετικά επιλεκτικό και με αστυνομικό σώμα) πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είναι εναντίον της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της αστυνόμευσης των πανεπιστημίων, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Ο σύντροφος Όθωνας είναι απλώς άλλος ένας συνάνθρωπος που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μια χώρα ανοχής.

Όπως ένας οίκος ανοχής δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να εκτονώσουν τις σεξουαλικές τους ορμές και να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις χωρίς να διακινδυνεύουν τη σχέση τους, την κοινωνική τους θέση ή την εργασία τους, έτσι και η χώρα μας είναι, για ανθρώπους όπως ο σύντροφος Όθωνας, ο τόπος στον οποίο μπορούν να εκτονώσουν τις ιδεολογικές τους ορμές και να ικανοποιήσουν τις ιδεολογικές τους φαντασιώσεις χωρίς να βάλουν σε κίνδυνο όσα με κόπο έχουν δημιουργήσει κάπου μακριά (ή κοντά αλλά αλλού). Εν προκειμένω η εκτόνωση και η ικανοποίηση έχει και οικονομικό όφελος (η βουλευτική θέση έχει μισθό) με αποτέλεσμα οι συνάνθρωποι που την επιδιώκουν να μην έχουν κανένα κίνητρο αυτοπεριορισμού.

Αυτή η έλλειψη κινήτρου για αυτοπεριορισμό πιθανότατα είναι που οδήγησε έναν άνθρωπο ο οποίος περιγράφονταν ως σοβαρός (μια εξήγηση από όσους το υποστήριζαν αυτό νομίζω επιβάλλεται) να υπερασπιστεί την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (δηλαδή ένα μέτρο βασικό για την αναβάθμιση της ποιότητας των ελληνικών πανεπιστημίων) με επιχειρήματα πιο τρύπια κι από σουρωτήρι. «Η Ευρώπη αυξάνει τις θέσεις στα πανεπιστήμια, η Ευρώπη προχωρεί όλο το εργατικό της δυναμικό σε τριτοβάθμια εκπαίδευση, είμαστε το μοναδικό κράτος της Ευρώπης που στέλνει κάθε 35.000 εκτός πανεπιστημίων**» είπε ξεχνώντας, πολύ βολικά, όσα με ανάρτηση της θύμισε η μη έχουσα τη δυνατότητα (ή και επιθυμία) διαχωρισμού εργασίας και διασκέδασης Βάσω Κιντή η οποία σημείωσε «Η Ελλάδα είναι πρώτη στον κόσμο σύμφωνα με την Unesco (2020) σε enrollment στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (προφανώς μετράνε και τους αιώνιους φοιτητές). Αλλά και σε αυτούς που έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ηλικίες 25-34, παρότι έχουμε χαμηλό σχετικά ποσοστό αποφοίτησης, πάλι είμαστε πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ (2021), πάνω από τη Γερμανία και την Ιταλία».

Στη συνέχεια προσπάθησε να εξηγήσει στους ιθαγενείς γιατί τα πανεπιστήμια στα οποία επιβάλλεται η νομιμότητα δεν είναι για χώρες ανοχής όπως η Ελλάδα. «Στο Χάρβαρντ δεν υπάρχουν μολότοφ και υπάρχει αστυνομία» παραδέχτηκε φανερά απορημένος με τη σχετική ερώτηση που του έγινε. Ίσως επειδή του φαίνεται παράξενο κάποιοι να θέλουν να ισχύουν τα ίδια σε μια χώρα που ο ίδιος μοιάζει να αντιλαμβάνεται όπως οι Άγγλοι τουρίστες το Φαληράκι ή τα Μάλια. 

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να υπερασπιστεί την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα του συντρόφου Πολάκη λέγοντας «ο κύριος Πολάκης δεν μίλησε εναντίον του εμβολιασμού. Είπε ότι ο εμβολιασμός μόνος του δεν φτάνει και ότι ο ίδιος θέλει να εμβολιαστεί λίγο αργότερα» την ώρα που όλοι είχαμε ακούσει τον αψή Σφακιανό να σπέρνει αμφιβολίες για την ασφάλεια των εμβολίων από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι δεν έχει εμβολιαστεί επειδή ο ίδιος και η οικογένειά του κάνουν μόνο τα δοκιμασμένα εμβόλια. Λίγους μήνες μετά τα «ξεστοκαρίσματα» του Αλέκση.

Και γιατί να μην υπερασπιστεί τον Πολάκη ο σύντροφος Οθωνας; Γιατί να μην θέσει σε αμφισβήτηση την όποια σοβαρότητά του; Τα θύματα της αντιεμβολιστικής προπαγάνδας (και) του Πολάκη δεν βρίσκονται εκεί που έχει την καριέρα του. Τι τον νοιάζει τι θα σκεφτούν για εκείνον στη χώρα ανοχής στην οποία σύντομα (ακόμα κι αν το κόμμα του αποτύχει) θα είναι βουλευτής επικρατείας; Ο σύντροφος ξέρει (όπως παραδοσιακά ξέρουν οι σύντροφοι της ανανεωτικής αριστεράς) να διαχωρίζει τη δουλειά από την (καλοπληρωμένη κιόλας) διασκέδαση. Στο κάτω κάτω αν οι πολίτες της χώρας επιθυμούσαν να μην αντιμετωπίζεται η Ελλάδα ως τόπος της εκ του ασφαλούς εκτόνωσης ιδεοληψιών και ικανοποίησης απωθημένων, ως χώρα ανοχής δηλαδή, δεν θα άφηναν περιθώρια επιτυχίας σε όποιους, όπως ο σύντροφος Όθωνας και το κόμμα του, την αντιμετωπίζουν ως τέτοια. Θα το έδειχναν κάθε μέρα και πολύ περισσότερο στις εκλογές με τη στάση τους απέναντι σε όσους άλλη ζωή ζουν οι ίδιοι και άλλη ζωή προπαγανδίζουν για τους ιθαγενείς. Και μπράβο τους.   

* επειδή μπορεί να διαβάζει και κάποιος όπως ο σύντροφος Κόκκαλης ο οποίος εγκάλεσε την υπουργό Κεραμέως που αποκάλεσε το Χάρβαρντ «ιδιωτικό», να ενημερώσω ότι με τον όρο «ιδιωτικό» αναφερόμαστε σε κάθε εκπαιδευτικό ιδρύματα το οποίο δεν ανήκει στο κράτος ανεξαρτήτως αν είναι κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έτσι κι αλλιώς οι σύντροφοι και ο αναπληρωτής καθηγητής του Χάρβαρντ Ηλιόπουλος, είναι εναντίον και της ίδρυσης γενικώς ανεξαρτήτως χαρακτήρα.  

** κατά το «σε έκοψε η Κεραμέως» του αρχηγού του. Σκέφτεστε να μιλάει έτσι αναφερόμενος σε όσους θέλουν αλλά δεν καταφέρνουν να σπουδάσουν στο σχολείο από το οποίο αμείβεται;

ΥΓ – Σε ένα θέμα παράπλευρο και για να καταλάβετε την ισχύ της αριστερής προπαγάνδας (η οποία ενισχύεται από τη διάχυτη δημοσιογραφική ανεπάρκεια), σκεφτείτε τους επιστήμονες που γνωρίσαμε στην πανδημία. Σκεφτείτε αυτούς που χρεώθηκαν στην κυβέρνηση και μετά σκεφτείτε όσους διαφημίστηκαν ως υπερκομματικοί. Κάποιοι από τους δεύτερους ήδη έχουν τρουπώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που οι πρώτοι συνεχίζουν να εργάζονται για την επιστήμη τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ